Prognoserne lød på seks-syv måneder, før fritidsklubben Bjergbanken ville kunne bruges igen efter en brand udbrød i august. Nu forventes det, at børn og personale kan indtage dele af bygningen allerede om en måned.

Middelfart: Da der udbrød brand i fritidsklubben Bjergbanken i august, blev børn og personale på ubestemt tid genhuset i Lillebæltskolens fritidstilbud Ø-klubben. Nu er meldeingen, at alle kan flytte tilbage længe før forventet.

- Først lød udsigten på en seks-syv måneder, det vil sige først i marts, før Bjergbanken kunne bruges igen, men nu er vi heldigvis nået til enighed om en anden plan. Vi forventer, at børn og personale kan begynde at bruge dele af bygningen allerede fra den 30. oktober, fortæller John Rasmussen, overordnet leder af musikskolen og ungdomsskolen, hvor fritidsklubben på Bjergbanksvej hører under.

Årsagen til den fremskredne dato er, at man vil skærme af for hele den brandskadede del af bygningen og i stedet bruge resten af Bjergbanken. Mere præcist vil den bagerste del af Bjergbanken nu blive benyttet. Her er der blandt andet gymnasitiksal, køkken og en kælder med toiletter.

- Vi vil i de næste par uger kommer vi til at købe forskelligt inventar ind, så vi kan drive fritidsklub i den del af bygningen. Og ellers ser det ud til, at der er de faciliteter, vi får brug for, fortæller John Rasmussen.

På mødet tirsdag blev især sikkerhedsspørgsmålet diskuteret.

- Vi har lagt stor vægt på, at det skal være sikkert for børn og personale at færdes på området, og derfor kommer vi til at hegne af rundt om de berørte steder på bygningen, fortæller John Rasmussen.

Førte til udmeldinger

Genhusningen i Lillebæltskolens SFO har ikke været uden komplikationer. For mens Bjergbanken bruges af børn fra 4.-6. klasse, har SFO'en yngre børn fra 1.-3. klasse.

- Det har desværre resulteret i den del udmeldinger fra børn, at de har skullet komme i Ø-klubben, fortæller John Rasmussen.

Han har ikke tal på, hvor mange udmeldinger, der er tale om, da der midt i et sæsonskift er børn, som alligevel ville være stoppet.

- Men det er en del, og derfor håber vi meget, at vi kan få nogle af de udmeldte tilbage, tilføjer han.

I løbet af de kommende dage vil forældre modtage information om genindtagelsen af Bjergbanken, oplyser ungdomsskolechefen. Hvornår resten af bygningen kan bruges igen, ved han ikke.

- Der er tale om måneder, mere kan jeg ikke sige.

  • fyens.dk