Opfordring til valgkandidaterne: Sæt kryds i kalenderen den 27. oktober, hvor de unge på Kassebølle Friskole har lov til at skyde med skarpe spørgsmål om, hvordan politikerne vil arbejde for, at unge mennesker får lyst til at flytte tilbage til

Kassebølle: De ældre elever på Kassebølle Friskole melder sig nu også ind i valgkampen.

Det gør de med en invitation til alle partier på Langeland om at deltage i en paneldebat på friskolen fredag den 27. oktober klokken 12 og nogle timer frem.

Emnet er intet mindre end: "Langelands fremtid" og:

- Hvordan vi får unge langelændere til at ville flytte tilbage til, og ville, Langeland, når de er færdige med studierne, siger samfundsfags- og historielærer Rasmus Drabe, der er torvholder.

- Eleverne har fået til opgave at researche på den lokale udvikling siden sidste kommunalvalg og stille spørgsmål til politikerne, forklarer han.

Kassebølle Friskole har desuden sikret sig et trumfkort i ærmet i form af en ordstyrer udefra i form af Thomas Bernt Henriksen, der er debatredaktør og økonomisk kommentator på Dagbladet Børsen.

- Vi spurgte ham, om han havde lyst til at hjælpe de unge, og vi er meget glade for at han sagde ja, siger Rasmus Drabe.

Samfundsfagslæreren håber, at en repræsentant fra hvert parti har mod på at deltage i debatten om, hvordan man kan få ting til at ske på Langeland.

- Og jeg håber, vi kan få fat i alle spidskandidaterne, men det må også gerne være nogle af de andre, hvis spidserne ikke kan. Jeg lover, at det ikke bliver kedeligt, siger Rasmus Drabe med et lille grin.

Udover selve hovedemnet vil debatten også slutte af med punktet "generelt," hvor der også må stilles spørgsmål udenfor kategorien.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.