Men en sejr over Varde på hele 5-0 kom Odenses ligakvinder over nedrykningsstregen.

Fodbold: Det blev ren forløsning for Odense Q's kvinder onsdag aften på anlægget ved Marienlystcentret.

Med cifrene 5-0 over Varde fik de fynske ligakvinder sæsonens første sejr i syv forsøg, og sejren sendte samtidig Odense Q op over nedrykningsstregen. Odense-kvinderne har fire point, mens Varde og Vejle under stregen har henholdsvis et og tre point.

Man forstod de brede smil hos Odense Q-kvinderne, da kampen var fløjtet af - og man forstod de mange omfavnelser spillerne imellem.

Men fynboerne må fortsat nødvendigvis kigge nedad i rækken. Odense Q har således spillet syv kampe mod seks til både Varde og Vejle. Og fynboerne har altså fortsat fem point til holdet på sjettepladsen, BSF, som Odense Q netop har tabt 0-2 til på hjemmebane.

Så der venter fortsat et stort arbejde for cheftræner Jakob Pavar og hans spillere.

Fem spillere scorede

Odense Q's Maria Thomsen var kontant klar i mælet før kampen mod Varde:

- Kampen er enormt vigtig for vores overlevelse i ligaen. Varde er et af de hold, vi bare skal slå, og vi både kan og skal vinde.

Fynboerne førte 3-0 ved pausen efter tre mål fordelt med et kvarters mellemrum, og med to scoringer i anden halvleg blev det hele sat på plads. Der var aldrig tvivl om resultatet i et opgør, som Odense Q sad fuldstændig på. Det var et konstant pres mod gæsternes mål.

De fem mål blev sat ind af: Lærke Bruun, Tenna Kappel, Malaika Din Hashim, Britta Olsen og Ida Kristensen.

Projektet lykkedes altså, og det var da derfor også en tilfreds Jakob Pavar, Sport Fyn talte med kort efter slutfløjtet. Han sagde:

- Det vigtigste er, at vi er over nedrykningsstregen. Det er målet - vi skal med i slutspillet, så vi kan få ro til at udvikle projektet. Vi er et bedre hold end både Varde og Vejle og ligeså gode som BSF.

Med resultatet mod Varde bliver det noget nemmere for Odense Q-kvinderne at tage kampen op mod Fortuna Hjørring på søndag i det svære opgør på udebane.

  • Af: