Boksen på Dannebrogsgade med den karakteristiske grønne farve skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Den Grønne Boks har onsdag fejret gæst nummer 5000.

- I dag er en special dag. Vi har nemlig fået gæst nummer 5000.

UU-vejleder Jørgen B. Jensen står foran 8.B fra Korup skole. De har netop været på rundtur i byen, og skal nu i gang med forskellige missioner med det mål at få en større viden om erhvervsuddannelserne. Men det de ikke ved fra start er, at deres rundtur i Den Grønne Boks er helt speciel. Rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Steen Møller (C) er mødt op for at finde den heldige gæst nummer 5000, selvfølgelig med gaver under armen.

- Gæst nummer 5000 er Frederik.

Klapsalver og jubelråb fylder det åbne lokale op, som kun en 8. klasse kan det.

- Sådan Freddie!

Jubelråbene er høje - ikke mindst fordi hele klassen får en tur i biografen, mens den heldige vinder, Frederik Yde, yderligere får en bluse fra SkillsDenmark.

5000 besøg på to år

På lige knap to år har 58 skoler og 178 7.-10. klasser besøgt Den Grønne Boks på Dannebrogsgade. Ud over dem har unge fra VUC, produktionsskolerne og andre unge, som skal have hjælp til at vælge uddannelse, været forbi. Rådmand Steen Møller er glad for, at skolerne har taget så godt imod Den Grønne Boks.

- Vi har opfordret skolerne til at komme, og det har de grebet som et naturligt led i den undervisning, de unge skal have, om hvad de skal efter skolen, siger Steen Møller efter overrækkelsen.

Den Grønne Boks havde officiel åbningsdag den 23. oktober 2015, og siden da er antallet af unge, der vælger en erhvervsuddannelse, ikke steget, men de unge har fået en større viden om, hvilke og hvad erhvervsuddannelser er.

- I dag har de fleste en gymnasiel uddannelse, så der mangler nogen til at fortælle om erhvervsuddannelserne. Det kan vi give med boksen her, hvor eleverne selv kan gå på opdagelse, fortæller Steen Møller.

Tilbage på træbænkene sidder 8.B og tripper for at komme videre.

- Har I set Robinson? spørger Jørgen B. Jensen.

- Ja!

- Der siger værten også altid: Er opgaven forstået? Sæt i gang!

Eleverne spurter ud på deres missioner i jagten på at blive klogere på erhvervsuddannelser.

  • Peter Leth-Larsen

    Af: