Assens: Lyserøde balloner og flag vil præge gadebilledet ned gennem Østergade på lørdag. Og det er der en særlig grund til. Det er lyserød lørdag, dagen hvor handlende og frivillige landet over gør en indsats for for at samle ind til kampen mod brystkræft. Hvordan de vil bidrage er op til dem selv.

Hos Silkestrømpen kan du for eksempel for bare 25 kroner vinde et sæt Marie Jo eller Prima Donna undertøj til en værdi af 1000 kroner. For at få så mange penge som muligt samlet ind til det gode formål begyndte Susan Strobel allerede i sidste uge at sælge lodderne. De penge, der kommer ind ved salget går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Vinderen udtrækkes efter lukketid lørdag. Om man selv er den heldige, vil man kunne forvisse sig om på Silkestrømens Facebook-side.

Hos Sportigan indbydes du til at gå på jagt efter noget lyserødt, og rammerne for, hvad der netop den dag er lyserødt, er vide, lover Knud Søby. Kan du på nogen måde argumentere for, at de sko, bukser, strømper, eller hvad du nu måtte have fundet, er lyserødt, ja, så kvitterer forretningen med 20 procents rabat.

Sidste år indbragte Lyserød Lørdag på landsplan 4,1 mio. kroner øremærket til forskning, forebyggelse og patientstøtte inden for brystkræft.

  • Wolf_Lise

    Af:

    Journalist, Assens-redaktionen. Arbejder p.t. mest med miljø, infrastruktur, planlægning. Før redaktionerne i Assens og Tommerup fusionerede i forbindelse med kommunalreformen var jeg på Tommerup-redaktionen, hvor jeg beskæftigede mig med alle stofområder. Bor i Tommerup St.