Sandager/Næstved: Det lå egentlig ikke i kortene, at de skulle løbe med guldet, U/12-håndboldpigerne fra Sandager STIF.

For pigerne er ikke så forvente med at vinde, og til stævnet Næstved Cup var der kun otte piger, der kunne være med mod normalt 12. Samtidig var en af dem skadet til en start.

Men det forhindrede altså ikke pigerne i at vinde alle seks kampe og dermed turneringen. Sejrscifrene i finalen lød endda på 17-2.

- De kunne næsten ikke forstå det, pigerne. Det har de aldrig prøvet for, så det var helt vildt. Det er mega stort for dem, og det vil de nok leve højt på hele turneringen. At være kommet i finalen, at vinde den og få guld er så stort.

- Og de har virkelig skullet kæmpe for det med det lidt amputerede hold, vi havde med. For der var kun én udskifter, så det var begrænset, hvad de fik af pauser, fortæller Mette Klausen, der var med som reservetræner, fordi pigernes normale træner ikke kunne være med.

Det lagde dog ikke en dæmper på humøret.

- Vi spillede mod Sverige, og det var mega stort, for det var lige som en landskamp. Det var de helt vildt stolte over, fortæller Mette Klausen.

Mellem kampene blev der også tid til at hygge, at synge til musik og til at heppe på de andre hold i turneringen, der bruges som opvarmning til sæsonen.

Flere end 240 hold var med i stævnet, hvor omkring 4600 mennesker var involveret. Pigerne overnattede sammen med flere andre hold på en lokal skole.

Dermed er U/12-holdet klar til en ny sæson.

U/16-pigerne var også med, og de var gode støtter fra lægterne i de sidste kampe.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.