KONFRONTATION

Mogens Mulle Johansen, SF's spidskandidat til kommunalvalget, svarer her på, hvad SF vil med overbygningerne i Tommerup og Tommerup St.

- Der er opstået lidt tvivl, om Konservative vil rulle overbygningerne i Tommerup og Tommerup St. tilbage eller ej efter valget. Så kunne jeg godt tænke mig at høre, hvordan man fra jeres side ser på det, om man uanset hvad vil rulle tilbage?

- Hvis der er 15 stemmer, der vil rulle overbygningen tilbage efter valget, så stemmer vi for det.

- Og det er uanset hvad?

- Ja, det er fuldstændig rigtigt.

- Hvis der nu bliver underskrevet en entreprenørkontrakt, så der begynder at blive taget spadestik ved Tallerupskolen til at lave udvidelsen, vil I så stadigvæk rulle tilbage, selvom man er gået i gang og er begyndt at bruge nogle penge?

- Nu har jeg set en foreløbig plan, og hvis de er rigtig heldige, så kan de tage første spadestik medio december. Men det vil jeg godt se, før jeg tror på med det gang, der er i byggeriet for øjeblikket. For det første vil jeg jo godt se, når der en gang kommer tilbud ind, hvad de så ligger på. De må jo ikke overskride de 15 millioner, der er afsat, fordi så bliver der ikke bygget, før der er forhandlet og så videre. Jeg tror ikke på, at der starter noget byggeri her i '17, det kan jeg ligeså godt sige.

- Men hvis nu der er startet et byggeri, vil I så uanset hvad stadigvæk rulle tilbage?

- Det er klart, hvis der står en halv bygning, men det kan der ikke gøre, når jeg kan se, at der står første spadestik medio december. Jeg kender ingen byggefirmaer, der er vilde med at lave vinterbyggeri.

- Hvor meget af byggeriet skal så stå der, før I siger, nu vil I ikke rulle det tilbage?

- Jamen, der skal stå nogle bygninger.

- Helt færdige?

- Det kommer der ikke til, det kan jeg ligeså godt sige. Nej, for mig er det helt klart, hvis der er 15 stemmer for, så stemmer vi for at rulle tilbage, uanset hvem der i øvrigt stemmer sammen med os. Jeg ved ikke med Konservative, det må de selv finde ud af, om de vil deltage, eller de ikke vil deltage. Jeg bestemmer ikke over andre partier.

- Men er det sund fornuft, hvis der er begyndt at blive brugt nogle penge, at man så skal til eventuelt at finde nogle nye penge, fordi der skal laves nye planer?

- Der skal ikke laves nogen nye planer, fordi så skal der ikke bygges noget, og så sparer vi jo det, der så ikke er brugt. Og hvis der er brugt en enkelt eller to millioner, så er der stadig 13 eller 14 millioner at spare på et fuldstændigt overflødigt byggeri.

- Men er det ikke fjollet, hvis der er blevet brugt penge på at lave soklen, at man så ruller tilbage?

- Du ved godt, at medio december er den 24. Der er det juleaften. Medio det er noget omkring den 15. Der er ingen byggefirmaer, der starter med at bygge noget fem-seks dage inden julepausen.

- Men I må da stadigvæk have som udgangspunkt, at hvis der er en sokkel, så vil I ikke rulle tilbage eller stadig rulle tilbage?

- Jeg tror simpelthen ikke på, at der er nogen sokkel til den 1. januar.

- Så du kan ikke give et klart svar på, at hvis der så er den her sokkel, om der så vil ske noget eller ej?

- Det er sådan, at ud fra den tidsplan, jeg kender, vil der ikke være nogle bygninger, og derfor vil vi klart stemme for, at vi flytter overbygningen tilbage.

- Så hvis der er brugt to millioner kroner, så er det bare ærgerligt, at de to millioner kroner er blevet brugt?

- Det kan man så sige. Det kan man så se, når vi passerer den 21. november, så kan de der partier bare sige, det er ok, vi accepterer, I stopper. For så er det dem, der misbruger pengene, fordi de ved godt, at vi stopper det den 2. januar, hvis det er tilfældet.

- De har jo indgået et flertal nu, så misbruger de jo ikke pengene?

- Hvis de kan se den 21. november med valgresultatet, så er det egentlig dem, der kan stoppe misbruget af kommunens penge. Jeg synes, det er rigeligt, de har knaldet 15 millioner af sted, som ikke var budgetlagt.

- Men det er vel bare dit syn på, hvad der er misbrug af penge. Der er vel også andre, der vil se på det som misbrug af penge, når der er taget en beslutning, og der måske allerede er brugt en eller to millioner kroner, at det så er misbrug af penge, at man bare kaster det ud af vinduet?

- Jeg konstaterer jo bare, at 21. november ved vi resultatet, og der vil ikke være brugt nogle, fordi der er ikke skrevet nogen kontrakt 21. november. Så kan de bare erkende, at sådan er det og så stoppe det. Men hvis de ikke vil, så vil der blive brugt de der penge. Men så ligger ansvaret kun et sted, og det er ved de 15.

- Der er måske også andre, der vil se på det sådan, hvis I så bare ruller det tilbage, så er det spildte kroner?

- Det må de gerne synes. De har jo ikke været i tvivl om vores holdning til det hele vejen igennem. Og som jeg siger, at i det sekund man må erkende, at det tabte man så valget på, hvis det er det, man gør. Hvis de er så sikre på, at det er det her, befolkningen ønsker, så har de jo ikke noget at frygte, så vil de jo bevare flertallet - også efter valget.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle
2
Efter Konservativ tvivl: Det vil Venstre med overbygningerne efter valget

Efter Konservativ tvivl: Det vil Venstre med overbygningerne efter valget

3
K: Vi vil ikke rulle tilbage - medmindre...

K: Vi vil ikke rulle tilbage - medmindre...

K-spidskandiat efter forvirring på Facebook i skoledebat: - Vi bliver nødt til at bruge vores sunde fornuft

K-spidskandiat efter forvirring på Facebook i skoledebat: - Vi bliver nødt til at bruge vores sunde fornuft