Peder Vester Henriksen, formand Det Konservative Folkeparti i Assens Kommune, og Ena Nørgaard, Det Konservative Folkepartis spidskandidat til kommunalvalget i Assens Kommune, svarer her på, hvad de vil med overbygningerne i Tommerupperne. Det er der

Assens: #verdensklASSENS.

Det er hashtagget, som Det Konservative Folkeparti har valgt at bruge i Assens Kommune som slogan til kommunalvalget. Men der er nu vælgere, der sætter spørgsmålstegn ved, hvor meget verdensklasse der er over De Konservative i forbindelse med debatten omkring overbygningerne i Tommerup og Tommerup St.

For efter byrådsmedlem Ena Nørgaard har slået fast, at man vil rulle overbygningen tilbage til Tommerup Skole, så skrev partiet 17. september på dets Facebookside følgende:

"Beslutningen om at udvide Tallerupskolen for at skabe rammer om den fælles overbygning er truffet for flere måneder. Forberedelserne er i fuld gang, og det forventes, at der indenfor nogle uger indgås en kontrakt med den entreprenør, der skal udføre opgaven. På den baggrund mener vi i Det Konservative Folkeparti, at en tilbagerulning ikke vil være gavnlig for hverken børn, forældre eller ansatte. Og den ville være direkte uansvarlig i forhold til den investering på 15. mio. kr., der bliver foretaget på Tallerupskolen. Så ville de mange millioner skattekroner nemlig være spildt.

Det er tid til at komme videre, og til at lade roen sænke sig over kommunens skoler. Vi mener derfor, at en bred politisk aftale må tage sit udgangspunkt i den nuværende skolestruktur, som blev vedtaget den 22. februar."

Den sunde fornuft

Men ovenstående valgte partiet at slette fra siden, og både formand Peder Vester Henriksen og spidskandidat Ena Nørgaard er efterfølgende kommet med præciseringer. Det har dog blot fået flere til at skrive i kommentarfeltet på Facebook, at de nu er forvirrede over partiets holdning.

Skolestrukturen

I februar besluttede et flertal bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Enhedslisten en ny skolestruktur, der betød, at Dreslette Skole og Skallebølle Skole blev lukket, mens overbygningen - det vil sige 6.-9. klasse - blev flyttet fra Tommerup Skole til Tallerupskolen.Den nye struktur har resulteret i en masse debat og også uenighed i byrådet, hvor fronterne blev trukket skarpt op.

Venstre, Konservative og SF stemte imod skolestrukturen, og de tre partier har lovet, at hvis flertallet skifter efter kommunalvalget 21. november, vil de rulle overbygningen tilbage til Tommerup Skole.

7. klasse fra Tommerup Skole startede efter sommerferien på Tallerupskolen, og det er planen, at sammenlægningen skal ske over de kommende år.

Samtidig er der sat penge af til en udbygning af Tallerupskolen og en renovering af Tommerup Skole.

Derfor har Fyens Stiftstidende kontaktet både formand og spidskandidat for at få dem til at uddybe, hvad de vil med overbygningen.

På spørgsmålet hvordan skal man sætte sin stemme i forhold til, om partiet vil rulle tilbage eller ikke vil rulle tilbage, lyder det fra Peder Vester Henriksen.

- Vi vil rulle tilbage. Det er vores holdning. Det kan man med ro i sindet gå ind i stemmeboksen med - medmindre situationen er af en størrelse, hvor vi tænker, at det her giver ikke mening, fordi der er det og det iværksat. Vi skal ikke lege med borgernes penge.

- Svaret på Facebook fra Ena lyder som om, at det stadigvæk er en mulighed?

- Det kan man i princippet også sige, det er, men det afhænger af den situation, der er på det pågældende tidspunkt. Den sunde fornuft er det, vi prøver at sige og forholde os til.

- Nu er jeg rigtig meget i tvivl i forhold til det, du siger med den sunde fornuft. For du siger, at man med ro i sindet kan gå ind i stemmeboksen velvidende, at hvis man stemmer på Konservative, så ruller man overbygningen tilbage, men så kan det alligevel være, det ikke sker?

- Det kan være, at vi er klogere, inden vi når valget. Der kan vi i princippet være nået i en situation, hvor noget er sket, og noget har udviklet sig. Hvis processen må være så fremskredet, at tingene er iværksat og har haft konsekvens økonomisk og andet, så skal det i vores optik vurderes, hvad er konsekvensen, og hvad giver så mening, siger Peder Vester Henriksen.

Kan ikke sætte tal på

Fra Ena Nørgaard er svaret, at man ikke vil rulle tilbage uanset hvad.

- Nej, vi bliver også nødt til at se, at hvis pengene er brugt, og hvis man er begyndt at bygge på Tallerupskolen, så giver det ikke rigtig mening. Der skal vi selvfølgelig også være klar over, at vi bliver nødt til at bruge vores sunde fornuft her og sige, at er pengene brugt, så giver det ikke rigtig mening.

- Stadigvæk har jeg det også sådan, at man skal også tænke på, at vi gerne vil have to overbygninger, og det vil vi stadigvæk gerne. Men vi bliver også bare nødt til at erkende, at hvis byggeriet er gået i gang, og man er begyndt at grave en masse væk og begyndt at bygge, så giver det ikke mening.

- De 15 millioner (der er afsat til udbygning af Tallerupskolen, red.) vil ikke bare blive brugt med et snuptag, men vil blive brugt lidt løbende. Er der en grænse for, hvor mange penge der må blive brugt, før I vil sige, det ikke giver sund fornuft. Er det ved en million kroner eller er det fem millioner kroner eller?

- Det er svært at sætte tal på. Hvis jeg nu siger fem millioner eller seks millioner, og det bliver seks millioner og 100.000 hvad så. Vil vi så rulle tilbage? Jamen, det kan da godt være. Igen kommer det an på, hvor langt byggeriet er nået.

- Kan du forestille dig, at I vil komme med et klart svar på det inden et valg, så vælgerne kan få en vished om, hvor mange penge der skal bruges, før I siger, så kan vi ikke rulle det tilbage?

- Ej, beløbet er svært. For hvis nu man siger, nu har man sat en sokkel, og det har kostet fire millioner eller fem millioner, så står der stadigvæk en halvfærdig bygning. Det er det der med, at vi skal bruge vores sunde fornuft, når vi når der til. For hvordan ser det ud nu, giver det mening at rulle det her tilbage eller gør det ikke.

- Men er det sund fornuft at sætte vælgerne i den situation, inden de går ind i en stemmeboks, at de bare skal stole på jeres sunde fornuft og ikke kan få et klart - helt klart - svar på, hvornår I vil rulle tilbage, og hvornår I ikke vil rulle tilbage?

- Ja, det tror jeg faktisk er helt okay. Du vil stå i en situation, hvor vi når derhen til, hvor man måske har sagt et eller andet, som man alligevel ikke kan holde fast i, fordi omstændighederne nu ser anderledes ud. Vi kender jo ikke fakta, når vi når der til. Det kender vi jo ikke nu. Så det vil også være okay, at man ikke kan give et 100 procent svar, om det er, når der er sat vindue i, eller når det er, at der er brugt fem millioner.

- Jeg mener stadigvæk, og som udgangspunkt har vi skrevet, at når byggeriet er gået i gang. Så betyder det jo også, at det for første, at der er brugt nogle penge, men der er jo også sat et byggeri i gang. Det kan man jo ikke bare lade stå bagefter. Det kan man jo ikke, siger Ena Nørgaard.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle
2
Efter Konservativ tvivl: Det vil Venstre med overbygningerne efter valget

Efter Konservativ tvivl: Det vil Venstre med overbygningerne efter valget

Efter Konservativ tvivl: Det vil SF med overbygningerne efter valget

Efter Konservativ tvivl: Det vil SF med overbygningerne efter valget

K-spidskandiat efter forvirring på Facebook i skoledebat: - Vi bliver nødt til at bruge vores sunde fornuft

K-spidskandiat efter forvirring på Facebook i skoledebat: - Vi bliver nødt til at bruge vores sunde fornuft