Det yngste medlem i den nordfynske kommunalbestyrelse, socialdemokraten Lasse Haugaard Pedersen, har valgt at stoppe før tid.

Nordfyn: Når kommunalbestyrelsen mødes torsdag aften til andenbehandling af budgettet, er første punkt på dagsordenen en anmodning fra Lasse Haugaard Pedersen (S) om at træde ud af kommunalbestyrelsen i utide.

Lasse Haugaard Pedersen flytter nemlig til Århus med sin kæreste, fordi de efter lang tids søgen har fundet en lejlighed.

Han forsætter dog med at være politisk aktiv i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og læse statskundskab på Syddansk Universitet i Odense.

Men han er stadig ærgerlig over at skulle træde ud før tid:

- Inderst inde havde jeg jo håbet på, at jeg kunne sidde perioden ud. Jeg ville rigtig gerne have afsluttet arbejdet i byrådet på den rigtige måde og få sat punktummet på de sidste fire års arbejde. Men jeg har bare måttet erkende, at det ikke har kunnet lade sig gøre, fortæller Lasse Haugaard Pedersen.

Men han har i et stykke tid vidst, at han ikke ville genopstille til valget i november. For han vil som ung prøve at bo i en studieby og opleve studiemiljøet.

- Det, at byrådsarbejdet kommer til at stoppe, giver en mulighed for, at jeg kan lægge lidt flere kræfter i studiet og studiemiljøet.

Lasse Haugaard Pedersen afviser ikke, at han måske kan vende tilbage til nordfynsk politik i fremtiden.

  • 3305486

    Af: