Miljø- og Teknikudvalget er enige om, at pladsen foran kirken i Kerteminde skal opkaldes efter Johannes Larsen. Udvalget kan dog ikke blive enige om, hvorvidt Johannes Larsen skal have en plads eller et torv.

Kerteminde: Miljø- og Teknikudvalget var tirsdag sat på noget af en opgave, da udvalget skulle beslutte, om der skal opkaldes en vej eller en plads i Kerteminde efter byens berømte søn maleren Johannes Larsen.

- Vi var i udvalget enige om, at det er en god ide at opkalde en vej eller plads efter Johannes Larsen, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget, Jesper Hempler.

Administrationen havde i samarbejde med Johannes Larsen Museet udarbejdet en liste med forslag til steder i byen, der kan opkaldes efter Johannes Larsen. Det drejer sig blandt andet om Hindsholmvej, det grønne område på Nordre Havnekaj eller parkeringspladsen ved minigolfbanen.

- Vi syntes ikke så godt om de forslag, der lå i selve sagsfremstillingen. Til gengæld syntes vi alle sammen i udvalget, at ideen om at opkalde kirkepladsen i Kerteminde by var god, siger Jesper Hempler.

Der holdt enigheden i udvalget dog op. Politikerne kunne nemlig ikke finde ud af, om pladsen foran Kerteminde Kirke så skal omdøbes til Johannes Larsen Torv eller Johannes Larsen Plads.

- Det var et stort diskussionsemne, for vi har hver især nogle subjektive vurderinger af, hvad der er et torv, og hvad der er en plads, fortæller Jesper Hempler, der selv mener, at plads må være den rette benævnelse.

- Når man kommer rundt i byer, der ærer borgere fra byen, så synes jeg ofte, de får plads-navnet. Det er bare min personlige tolkning, men jeg kunne også godt leve med torv, for jeg er ret pragmatisk, forklarer Jesper Hempler.

- Vores diskussion på mødet var i hvert fald ikke videnskabeligt underbygget, det kan jeg i hvertfald sige.

Beslutningen udsat

Udvalget har derfor udsat beslutningen om en Johannes Larsen Plads eller Torv til næste møde i november, og inden da bedt administrationen om at undersøge, hvad en navneændring vil betyde for beboere og virksomheder på kirkepladsen.

- De skal undersøge, hvem der bliver berørt af adresseændringen, og om man kan omdøbe den her plads, uden at folk behøver at ændre adresse, lige nu hedder det jo Langegade det hele, forklarer Jesper Hempler.

- Vi havde sådan set sat næsen op efter at kunne gøre det inden Johannes Larsens fødselsdag 27. december, men nu snapper det til med at nå det, siger Jesper Hempler, der er positivt overrasket over den store interesse for hyldesten til Johannes Larsen.

- Vi kan mærke, at der er meget positiv opmærksomhed om det her punkt, så nu flere gange vi sætter punktet på dagsordene, nu mere positiv opmærksomhed får vi i udvalget, siger Jesper Hempler med et smil.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.