SOS Børnebyerne havde delegation afsted for at se brugen af penge.

Faaborg: Siden 2015 har SOS Børnebyernes lokalgruppe i Faaborg indsamlet 44.454 kroner til seks forskellige projekter i Cambodja og Laos. I september fik Titta Larsen fra lokalgruppen med egne øjne selv mulighed for at se, hvordan pengene var blevet brugt, da hun sammen med andre danske SOS-frivillige besøgte de to østasiatiske lande.

Titta Larsen er netop hjemvendt fra Laos og Cambodja. De seneste to et halvt år har hun sammen med andre frivillige i Faaborg samlet penge ind til SOS Børnebyernes arbejde i de to lande. Titta Larsen ville opleve Laos og Cambodja, men også se hvordan pengene er blevet brugt.

- Det er altid en kæmpe oplevelse af besøge en børneby. Jeg har tidligere besøgt børnebyer i Vietnam og Nepal. Mange af børnene er forældreløse, men i børnebyen får de et nyt hjem, en SOS-mor og skolegang, så de ikke skal bo på gaden og leve af at samle skrald, siger Titta Larsen i en pressemeddelelse.

Det var dog især et besøg i et ungdomshus i en af børnebyerne i Laos, som gjorde et særlig stort indtryk.

- Vi besøgte et ungdomshus for udsatte piger. Det var piger, der tidligere havde været ofre for overgreb, tvangsægteskab eller været i fare for menneskehandel. Det var tydeligt, at dem, der havde boet der nogle år, var glade, imens de nyankommne havde et stenansigt. I ungdomshuset hjælper SOS Børnebyerne pigerne, så de får et trygt hjem, støtte og en uddannelse. Det gjorde stort et indtryk at opleve, siger faaborgenseren.

Lokalgruppen i Faaborg har siden 2015 blandt andet indsamlet penge til SOS Børnebyernes skole i Luang Prabang i Laos, SOS-ungdomshuse i Phnom Pehn i Cambodja og SOS-børnebyen i Battambang i Cambodja.

Titta Larsen og de andre frivillige i SOS Børnebyernes lokalgruppe i Faaborg har blandt indsamlet støttekroner ved at arrangere fiskedamme, sælge hjemmestrikkede sokker, babytøj og mange andre hjemmelavede ting til byfester og andre udendørs arrangementer.

Alle, der var med på rejsen, betalte af egen lomme, fremgår det af pressemeddelelsen. /EXP