Nørre Brobys brugs runder 115.

Nørre Broby: I anledning af, at brugsen i Nørre Broby runder 115 år, inviteres byens borgere og andre interesserede til at se en udstilling inde i butikken fredag 6. oktober kl. 15-18 med Nr. Broby Brugsforenings historie. Der vil være personer fra lokalarkivet, som står klar til at fortælle og vise billeder og artikler m.m.

Dagli'Brugsen, som det er i dag, byder samtidig på smagsprøver på øl, vin, vand og mundgodter, desuden har uddeler Rikke Krogh sørget for gode jubilæumstilbud gældende hele næste uge med priser på varer, der rammer tallet 1902. Det var nemlig det år, der afholdtes stiftende generalforsamling, hvor love for Brugsforeningen blev vedtaget. Den første uddeler, Martha Brunse blev ansat.

Det fremgår af hendes ansættelseskontrakt, at hendes løn var 4% af omsætningen af butiksvarer og 1% af grovvarer samt 1% til dækning af svind. Desuden havde hun fribolig og ret til for egen regning at opkøbe og forhandle æg.

Åbningstiden var dengang alle ugens hverdage fra kl. 6 morgen til kl. 21 aften, desuden søndage fra kl. 6 til 9 om formiddagen.

I lighed med indkøbsforening til kolonial har der været en indkøbsforening for foderstoffer. Med åbningen af Odense-Nørre Brobybanen i 1906 blev der opført et pakhus på banens grund ved Nr. Broby station til lager af foderstoffer. /EXP