Onsdag gik der ild i stor flisbunke, som også brændte i juni. Bunken ligger på havnen i Nyborg, og branden blev slukket med havvand.

Nyborg: Omkring 200.000 liter vand skulle der til for at få slukket en brændende flisbunke på havnen ved Lindholmvej i Nyborg. Branden blev anmeldt klokken 10.14 onsdag, og brandvæsnet rykkede ud og fik i løbet af et par timer slukket branden, som under hele slukningsarbejdet var under kontrol.

Det er heller ikke en opgave, der er ukendt for brandfolkene, oplyser Lars Holm, indsatsleder ved Beredskab Fyns afdeling på Østfyn. I juni gik der også ild i bunken.

- Det er noget, der sker, når folkene på havnen tager af stakken. Flisen ligger og udvikler varme, og når det så blæser, og der bliver fjernet noget fra bunken, får det ilt og udvikler varme, siger Lars Holm.

Han var indsatsleder på slukningen, hvor der var en motorsprøjte, en tankvogn, en tender, som er et køretøj med slanger, samt en stigevogn. Tenderen kom i brug, da vandet i tankvognen var brugt op, for da stak brandfolkene slangen ned i det uudtømmelige Storebælt.

Tricket med en brand i flisbunke er at få vendt bunken, oplyser Jesper Domar Rossen, der også er indsatsleder ved beredskabet på Østfyn.

- Så mister den temperaturen og er nemmere at få slukket, oplyser han. 

 

 

  • Tim Kildeborg Jensen

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Nyborg, hvor jeg også bor. Jeg skriver om det meste, men dækker især områderne skole- og dagtilbud, social og familie samt sundhed og forebyggelse.