19-årig mand fik en speciel dom efter alvorligt færdselsuheld i på Middelfart-vej i Odense.

En 19-årig mand fra Middelfart kommer ikke til at køre bil i den næste lange tid, for han fik tirsdag fradømt sit kørekort i tre et halvt år ved retten i Odense. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Egentlig blev han også sendt fire måneder i fængsel og en bøde på 4.000 kroner, men fængselsstraffen blev gjort betinget. Den dømte skal dog aftjene 100 timers samfundstjeneste, hvis han skal undgå fængsel.

Dommen skyldes, at den 19-årige var påvirket af kokain og var skyld i et alvorligt færdselsuheld på Middelfartvej i Odense 22. maj. Her kørte han for stærkt, og i krydset ved Elmelundsvej ramte han en person, der kørte på skateboard.

Personen med skateboardet var ved at krydse vejen for rødt lys og var påvirket af cannabis (hash), skriver Fyns Politi. Han fik alvorlige skader ved påkørslen.

Den 19-årige blev også dømt for en hasarderet overhaling på motorvejen i nærheden af Nørre Aaby tidligere på året. Her brugte han nødsporet til at overhale en lastbil, der kørte i første vognbane, skriver politiet.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.