OB tager torsdag til Nordtyskland for at spille mod FC St. Pauli i en testkamp.

FODBOLD: OB benytter torsdag landskampsugen til at køre til Nordtyskland for at spille mod kultklubben FC St. Pauli, der efter weekendens 2-0 sejr ud over sidste sæsons næsten-oprykker til Bundesligaen, Eintracht Braunschweig, ligger nummer seks i 2. Bundesliga.

Kampen spilles kl. 14, men opgøret er lukket for tilskuere af sikkerhedsmæssige årsager, fordi St. Pauli normalt trækker mange tusinde tilskuere, og det kræver et større politiopbud. Så fynske tilskuere vil blive afvist, hvis de dukker op på spillestedet, der derfor hemmeligholdes.

St. Pauli har igen i denne sæson spillet samtlige sine fire hjemmekampe Am-Millern-Tor for fuld huse, hvilket vil sige 29.000 tilskuere.

Kiez-klubben, som den hedder efter området i Hamburg, har sportschef Ewald Lienen som den måske kendeste figur. Det var ham, der i sin aktive karriere fik sprættet sit lår op i en kamp mod Werder Bremen.

Den 50-årige træner Olaf Janssen spillede i firserne og halvfemserne i Köln sammen med både Morten Olsen, Flemming Povlsen og andre koryfæer som brødrene Thomas og Klaus Allofs. 

Ryan spares

Ryan Johnson Laursen spiller ikke mod St. Pauli efter et stramt program på det seneste, hvor han har mærket noget i det baglår, der stadig driller.

Julius Eskesen, Jens Jakob Dyhr Thomasen, Sten Grytebust og Jóan Símun Edmundsson er alle på landsholdsopgaver.

- Spillere som Izunna Uzochukwu og Rasmus Jönsson har ikke fået så meget spilletid den seneste måned, og de vil blive tilgodeset. Men vi har presset spillerne mere fysisk, end vi plejer op til en kamp. Det er en kamp for de to klubbers førsteholdstrup og der vil blive rørt lidt rundt. Men på begge hold vil der være mange spillere med mange kampe på bagen, siger træner Kent Nielsen til Sport Fyn.

OB tabte før sæsonen til 2. Liga-oprykkerne fra Holstein Kiel, der overraskende topper rækken.

- Kiel spiller mere fysisk end St. Pauli, der dog har et par store stærke stoppere, men til gengæld har mere flair frem af banen og nogle kombinationer fra kanterne og helt fremme, som vi skal være opmærksomme på, siger OB-træneren. 

Opstillingerne

OB stiller sådan op i Nordtyskland:

Thomas Mikkelsen - Mikkel Desler, Kenneth Emil Petersen, Jeppe Tverskov, Jacob Barrett - Mathias Greve, Izunna Uzochukwu, Mathias Thrane, Rasmus Jönsson - Anders K. Jacobsen, Nicklas Helenius.

Bænk: Oliver Christensen, Casper Nielsen, Rasmus Festersen, Frederik Tingager, Joao Pereira, Jacob Buus, Nana Welbeck og Kristian Weber

FC St. Pauli stillede senest sådan op i Braunschweig, hvor Buchtmann efter en længere skadespause kom ind og scorede og målmand Himmelmann fik top-karakteren 1 i Kicker for sin præstation:

Himmelmann - Zander, Sobiech, Avevor, Buballa -Nehrig, Neudecker - Sobota, Cenk Sahin, Dudziak - Allaqui.

 

  • Rasmussen_Leif_(2015)_008

    Af:

    Jeg er sportsjournalist og souschef på Sport Fyn, der dækker sport på Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Fyens.dk og Mitfyn.dk. Jeg er fynbo med opvækst i Assens og har tidligere arbejdet for Ekstra Bladet og Fyns Amts Avis, da den sydfynske avis var et selvstændigt medie.