Støtteforeningen Søbos Venner har inviteret plejecentrets beboere på en tur gennem efterårsskoven ved Langesø og til spisning hos Fru Nielsen i lufthavnen.

Bogense: Klokken 10 onsdag formiddag bakkede en stor turistbus op foran plejecenter Søbo i Bogense. Turen går via Søndersø, gennem de farverigt falmende Langesøskove og til H.C. Andersen Airport, hvor selskabet spiser i restauranten hos Fru Nielsen.

Og selvom det var plejecentrets såkaldte løvfaldstur, så var efterårsvejret lidt for autentisk med blæst og regn på ruden.

- Det er første gang, vi kan leje en stor handicapbus og tage sådan en tur i samlet flok, fortæller Carla Madsen, der er formand for Søbos Venner. Det er Lions Club i Bogense, der har givet et beløb til leje af bussen, så de 23 beboere, hjælpere og personale kan komme på udflugt.

Blandt deltagerne er Else Nielsen, der samtidig kan fejre sin fødselsdag på turen.

- Jeg glæder mig til at komme ud og se efterårsskoven, og jeg bliver da heldigvis kun 94 år denne gang, så det er jo ikke noget, griner hun. Selvom benene ikke rigtigt vil være med længere, så fejler humøret ikke noget - og oplevelsen med middag i lufthavnsrestauranten er en velkommen sidegevinst.

- Ellers skulle vi nemlig have haft boller i karry, fortæller hun.  

Bussen er udstyret med lift og pladser til kørestole, så alle kan være med, og efterhånden som beboerne bliver guidet om bord en efter en bliver der snakket livligt i bussen.

Blandt deltagerne er også Hanne Blæsbjerg, der blandt andet glæder sig til at gense sin barndoms og voksenlivs omgivelser ved Søndersø og Langesø.

 

 

 

  • Af: