Over 100 elever på HF VUC Fyn Nyborg deltager torsdag i den landsdækkende protest mod nedskæringer på uddannelsesområdet.

Nyborg: Over 100 elever på HF & VUC Nyborg møder torsdag morgen op på deres uddannelsessted i Vestergade i Nyborg, men agter ikke at gå til den normale undervisning.

I stedet vil de unge forberede sig til demonstrationen i Odense senere torsdag. Demonstrationen skal manifestere de unges protest imod de varslede besparelser og nedskæringer på uddannelsesområdet.

Janni Sørensen, formand for kursistrådet på HF & VUC Nyborg, fortæller, at de første timer på dagen på skolen i Vestergade går med at fremstille bannere til demonstrationen, men der er også workshops, den ene bliver med politisk debat, den anden bliver debat om de dilemmaer, der opstår, når det handler om nedskæringer og uddannelse.

Baggrunden for protestdagen er, at der ifølge regeringen skal spares 14,7 milliarder kroner på uddannelserne frem til 2021. 

- Nedskæringerne har betydet store kvalitetsforringelser i hele uddannelsessystemet. Vi har været vidner til fyringsrunder, faglukninger, større klasser, dårligere maskiner og udstyr. Desværre har vi kun set toppen af isbjerget. Med dette års finanslov viser VLAK- regeringen, at den heller ikke har tænkt sig at stoppe nedskæringerne. Udover dette varsler VLAK- regeringen at de senere vil skære i SU'en, der sikrer uafhængighed fra forældre og social mobilitet, skriver Janni Sørensen i oplægget til torsdagens protestaktion.

Demonstrationen i Odense ventes at samle over 3000 deltagere fra fynske uddannelsessteder.

 

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.