Langelands Biblioteker sætter fokus på demokratiet i hele uge 41. Bliv udfordret og bliv klogere på, hvad demokrati betyder.

Langeland: På Langeland bibliotek kan både store og små bidrage til demokratiet i biblioteksugen. Således afvikler børnebiblioteket  "børnevalg".  Her giver forskellige kendte børnebogsfigurer deres bud på, hvorfor man skal stemme på dem, "Nej til mobning" med Gummi-Tarzan eller "Ja til nysgerrighed" med Peter Pedal. 

I voksenafdelingen bliver der blandt andet en væg med forskellige bud på og en diskussion af, hvad demokratibegrebet dækker over. Biblioteket hænger forskellige definitioner på demokrati op, men levner god plads til "ordet er frit". Her er alle velkomne til at bidrage med kloge ord om, hvad demokrati betyder for dem. Og så er det jo logik i biblioteksregi, at der også bliver mulighed for at låne en bog eller to med hjem om demokrati. 

For demokrati har mange udtryk og findes i mange former. Afgørende er, at folk tager del i det, sådan som det er en tradition i det danske folkestyre.

Danmarks Biblioteksuge sætter fokus på demokratiet for at give danskerne et godt afsæt til at forstå de demokratiske mekanismer, som vil være med til at forme Danmark de kommende år. /EXP