Lokaldebat: Bosætning og busser
Af: Jesper Ansbæk, Planken 20, 5900 Rudkøbing, kandidat til kommunalbestyrelsen for S

Når man spørger de turister, der besøger Langeland, om de kunne tænke sig at bo på her, svarer en høj procentdel ja. Vores dejlige natur, god plads, billige boliger, venlige og imødekommende langelændere trækker. Men den vigtigste forudsætning for at flytte hertil er jobs, enten på øen eller i rimelig pendlerafstand.

Hvis vi skal tiltrække flere tilflyttere, kræver det gode trafikforbindelser til en rimelig pris. Nogen mener, at det nemt klares ved at alle familier har to biler. Men ikke alle familier har råd til to biler. Og mange enlige og ældre har slet ikke råd til en bil. Og hvad med de mange unge under 18, som gerne vil leve et ungdomsliv sammen med de andre unge og mødes med dem på ungdomsklubben i Rudkøbing, gå til ridning eller..?

I vores (Socialdemokratiets) valgprogram står der, at vi arbejder for at infrastrukturen skal være i orden med god kollektiv trafik, hvor der gøres brug af telebusser/taxa til og fra yderområder, færger samt til nærmeste kollektiv trafik. At offentlig bustransport på Langeland er gratis. Vi vil påvirke og prioritere den regionale kollektive trafik, således at muligheden for pendling til og fra arbejdspladser uden for Langeland Kommune øges.

Vi vil arbejde for, at der nedsættes et såkaldt opgaveudvalg på trafikområdet, med borgere og politikere, der giver medindflydelse for borgerne på fremtidens trafik-tilbud på Langeland.

Jesper Ansbæk

Planken 20, 5900 Rudkøbing

Kandidat til kommunalbestyrelsen for S

Mere om emnet

Se alle
Politikere og taxavognmænd på Langeland: Alle er klar til dialog

Politikere og taxavognmænd på Langeland: Alle er klar til dialog

Hvor er taxaen?: Politiker og vognmand er uenige

Hvor er taxaen?: Politiker og vognmand er uenige

7
Politikere vil tage langelandsk taxaproblematik op

Politikere vil tage langelandsk taxaproblematik op