Kun borgmesterkandidat Hans Stavnsager melder klart ud, at han har tillid til Helene Bækmark, ingen andre end Hans Jørgensen siger dog direkte, at de ønsker en ny kommunaldirektør

Faaborg-Midtfyn: Det er svært at afkode, om der fortsat er opbakning til kommunaldirektør Helene Bækmark hos Socialdemokraterne, den næststørste gruppe i kommunalbestyrelsen.

I et interview lørdag antydede tidligere borgmester Hans Jørgensen, at det ikke er realistisk at få løst ledelseskrisen, så længe kommunen ledes af borgmester Christian Thygesen og kommunaldirektør Helene Bækmark.

Vi har forhørt blandt de øvrige medlemmer af den seks mandater store gruppe, og det er påfaldende, at kun borgmesterkandidat Hans Stavns svarer klart ja, på spørgsmålet om Helene Bækmark er den rigtige kommunaldirektør. På den anden side, er der heller ikke nogen i gruppen, der - overfor os - kræver hende fyret.

Vi har spurgt, de øvrige medlemmer af den socialdemokratiske gruppe, hvordan de ser på Hans Jørgensens udmeldinger.

Jos Bisschop, Kværndrup:

- Jeg bakker Hans Jørgensen fuldstændig op. Jeg synes ikke Christian Thygesen holder sin sti ren, når han kritiserer kommunens tidligere topledelse. Det er ikke godt lederskab.

Du skriver på i en kommentar til sagen på facebook: "Vi kan ikke blive ved med at holde låget på gryden." Hvad mener du med det?

- Utilfredsheden hos personalet koger, og hvis vi bliver ved at holde låget på, eksploderer gryden. Folk skal kunne sige, hvad de har på hjerte, vi skal kunne rette op på de fejl, der er lavet.

Hans Jørgensen har en formulering omkring ledelseskrisen, hvor han siger "Nu forlader borgmesteren kontoret, og så er halvdelen gjort." Mener du også, at kommunaldirektør Helene Bækmark skal væk?

- Det får du mig ikke til at sige.

Har du tillid til, at vi har den rigtige kommunaldirektør?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Anne-Merete Mikkelsen, Årslev:

- Jeg er ganske enig med Hans Jørgensen, dog mere i indhold end i måden at sige tingene på. Jeg blev også indigneret over at læse Christian Thygesens kritik af tidligere ansatte. Jeg synes ikke, den lever op til det kodeks, kommunalbestyrelsen har aftalt med hinanden. Når sådan noget kommer fra ledelsen, giver det en dårlig stemning, der breder sig nedad i organisationen.

Mener du, ligesom Hans Jørgensen, at kommunaldirektør Helene Bækmark skal væk?

- Jeg vil netop ikke til at forholde mig til enkeltpersoner i pressen. Jeg har den grundholdning at folk skal have en chance. Hvis man har begået fejl, må man prøve at få dem rettet op. Jeg tror, alle i kommunalbestyrelsen har fået reaktioner fra ansatte i kommunen, der er frustrerede over dårlige oplevelser, så jeg er ikke i tvivl om, at noget skal rettes op.

Mette H. Frederiksen, Ringe:

- Man kan godt læse citaterne fra Hans Jørgensen sådan, at han mener, kommunaldirektøren skal udskiftes. Jeg forstår godt, at Hans Jørgensen reagerer sådan, for det sker jo på baggrund af kronikken fra Christian Thygesen. Jeg hører også kritik fra ansatte. Det, de siger til mig, er, at de ikke bliver hørt, og at de ikke bliver mødt med respekt. Det er os politikere, der har bestilt ændring af organisationen, men de ændringer betyder jo ikke, at de beslutninger, der er truffet tidligere var dårlige. De kan sagtens have været rigtige, da de blev truffet. Den erkendelse savner jeg i Christian Thygesen kronik. Det, som mange ansatte oplever, er, mangel på respekt for organisationens historie. Det skal vi arbejde med for at få tilliden tilbage.

Har du tillid til, at vi har den rigtige kommunaldirektør?

- Jeg har tillid til, at den kommunaldirektør, vi har, er klar over, at det er hendes opgave at genskabe tilliden i organisationen. Det var jo en del af opgavebeskrivelsen, da stillingen blev slået op.

Kim Aas Christensen, Ryslinge:

- Jeg støtter Hans Jørgensen, for Christians Thygesen kronik er jo et angreb på fortidens beslutninger og dermed en invitation til Hans Jørgensen om at forsvare de beslutninger, han var med til at træffe. Jeg kan også godt forstå, Hans Jørgensens kritik af borgmesteren og kommunaldirektøren, for vi politikere har bestilt tillid og ro i organisationen, men vi mødes af utryghed, skepsis og spørgsmål fra de ansatte.

Er du også enig med Hans Jørgensen i, at Helene Bækmark må gå af som kommunaldirektør?

- Det vil jeg ikke forholde mig til midt i en valgkamp. Snart er der valgt en ny kommunalbestyrelse. Flertallet her må afgøre, hvilket hold, der skal sættes.

Har du tillid til Helene Bækmark som kommunaldirektør?

- Jeg har tillid til, at hun vil løse den opgave, vi har stillet hende med at få tilliden tilbage i organisationen. Om hun kan løse opgaven må tiden vise.

Borgmesterkandidat Hans Stavnsager, Faaborg:

- Vi står alle sammen på skuldrene af vores forgængere, og jeg anerkender Hans Jørgensens behov for at forvare den historie, han har været med til at skabe. Når det er sagt, har jeg ikke lyst til at hænge fast i historien, jeg vil hellere se frem mod 1. januar, hvor jeg regner med at blive en del af løsningen for Faaborg-Midtfyn.

Har du fortsat tillid til Helene Bækmark som kommunaldirektør?

- Jeg har tillid til at alle ansatte i Faaborg-Midtfyn Kommune arbejder for at skabe den kommune, vi ønsker os. Vi har mistet rigeligt af ansatte i forvejen. Jeg tror ikke på, at det løser problemer for os, at skille os af med flere.

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.

Mere om emnet

Se alle
Lokaldebat: Behov for en helt ny start

Lokaldebat: Behov for en helt ny start

Lokaldebat: Vi skal se fremad

Lokaldebat: Vi skal se fremad

7
Hans Jørgensen: En krigserklæring fra Christian Thygesen

Hans Jørgensen: En krigserklæring fra Christian Thygesen