Det lykkedes ikke for bestyrelsen bag brugsen at få lavet en rekonstruktion af den gældsplagede brugs.

Vester Hæsinge: Borgerne i Vester Hæsinge må fremover klare sig uden en dagligvarebutik. Brugsen lukker, skriver bestyrelsesformand Ole Worregård i en længere meddelelse på Lokalbrugsens nyhedsside.

Her skriver Ole Worregård blandt andet følgende:

"Brugsen har gennem årene oplevet faldende omsætning og underskud, det har medført stigende gæld. Der har løbende været arbejdet med initiativer og tiltag, der skulle forbedre situationen. I sommers stod det imidlertidig klart, at det var nødvendigt med helt ekstraordinære tiltag.

Bestyrelsen har sammen med lokale borgere, virksomheder, organisationer og personale derfor i de seneste måneder arbejdet på en genopretningsplan. Planen indebar bl.a et muligt frasalg af OK Tanken, nye indtægtsgivende aktiviteter samt en reduktion af udgifterne.

På et borgermøde den 17/9 kom der flere konstruktive forslag fra de mere end 120 fremmødte. Der er siden arbejdet med disse og andre forslag, der samlet skulle præsenteres for COOP og vores bank Nordea. Efterfølgende har vores uddeler desværre opsagt sin stilling pga. andet job.

På dette grundlag - og efter drøftelser med vores revisor - er det bestyrelsens vurdering, at det ikke er muligt at gennemføre den planlagte genopretningsplan og dermed drive Brugsen videre. Genopretningsplanen skulle medvirke til en gældssanering på mindst 600.000 kroner.

På den baggrund har bestyrelsen været nødsaget til at meddele COOP og Nordea, at der ikke længere er mulighed for at drive Vester Hæsinge Brugs videre. Brugsen lukker derfor indenfor kort tid, og vi har tilsvarende set os nødsaget til at opsige vores gode personale."

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

Mere om emnet

Se alle
Brugs i overlevelseskamp: Forhandler med kreditorerne

Brugs i overlevelseskamp: Forhandler med kreditorerne

1
Efter krisemøde: Salg af benzintank skal redde skrantende lokalbrugs

Efter krisemøde: Salg af benzintank skal redde skrantende lokalbrugs

4
Sidste chance: Her hænger brugsen i en tynd tråd

Sidste chance: Her hænger brugsen i en tynd tråd