KOMMENTAR af Sport Fyns Leif Rasmussen

OB's næste kamp i Superligaen mod mesterholdet FC København spilles den 15. oktober klokken 18.00 uden en eneste FCK-fan.

Det er den bedrøvelige, men logiske konsekvens af de uroligheder, som et større kontingent FCK-bøller tidligere på sæsonen valgte at optræde med i Brøndby, hvor flere FCK-fans gik til angreb på politi og vagter, som var de såkaldte fans gået i krig og ikke til fodbold.

Normalt kommer der et par tusinde fans fra FCK til Odense, og i de fleste tilfælde giver det en fantastisk ramme om kampen, men det sker altså ikke denne gang.

DBU's appelinstans har afsagt den kendelse, som OB bakker op, selv om det forståeligt er med blødende hjerte, fordi OB i forvejen bøvler med at komme op i top seks, hvor der er mulighed for endnu flere af de "fede" publikumskampe mod FCK, Brøndby og FC Midtjylland

- En sådan kendelse kan vi ikke gå imod, uanset at vi finder det urimeligt, at vi rammes både økonomisk og organisatorisk af en kendelse i en sag, vi slet ikke er en del af, siger OB's kommercielle direktør, Jack Jørgensen.

Sammen med FCK's sikkerhedsfolk vil OB sikre, at kendelsen overholdes, så der kun er OB-fans på stadion, hvordan man så end dissekerer den slags følelser.

Udviklingen er skændsel for dansk topfodbold, der til stadighed kæmper med at få elementer fra FCK og Brøndby til at blive væk fra Superligaen. Dilemmaet er til at tage at føle på. Der må gerne være gang i gaden, men hvis hovedformålet er at komme i clinch med andre tilskuere eller kontrollører, så er der ingen anden udvej end at ramme klubberne i mangel af bedre sanktioner.

Fodbolden skal fremtidsikres, og det gør man næppe ved at skræmme de tilskuere væk, som ser frem til gode og intense fodboldkampe uden at skulle belemres med folk, som man kun kan betegne som tosser, der uanset dybsindige analyser af tilbøjelighederne er en pestilens.

Og ja, det er bestemt ikke kun et dansk problem. Men derfor skal det alligevel bekæmpes fra kamp til kamp.

  • Rasmussen_Leif_(2015)_008

    Af:

    Jeg er sportsjournalist og souschef på Sport Fyn, der dækker sport på Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Fyens.dk og Mitfyn.dk. Jeg er fynbo med opvækst i Assens og har tidligere arbejdet for Ekstra Bladet og Fyns Amts Avis, da den sydfynske avis var et selvstændigt medie.

Mere om emnet

Se alle
FCK slipper for at spille hjemmekampe uden tilskuere

FCK slipper for at spille hjemmekampe uden tilskuere