Svar

Venstre står til en tilbagegang på 5,4 procentpoint ved det kommende regionsrådsvalg. Men det kunne være meget værre, mener partileder Stephanie Lose, som henviser til, at Carl Holst ved sidste valg fik 95.000 personlige stemmer.

Trods en tilbagegang på 5,4 procentpoint af stemmerne er Venstres regionsrådsformand, Stephanie Lose, yderst tilfreds med udsigten til 30 procent af stemmerne, som en ny meningsmåling viser.

- Jeg er meget positivt overrasket. Sidste valg var historisk godt for Venstre. Vi havde en spidskandidat, der alene trak 95.000 personlige stemmer, siger Stephanie Lose med henvisning til forhenværende regionsrådsformand Carl Holst.

Venstre gik ved sidste valg 5,0 procentpoint frem, hvilket svarede til to mandater. Holder avisens meningsmåling, lander partiet dermed på niveauet fra før valget i 2013.

- Jeg er faktisk imponeret over, at vi ligger på det niveau, når valgkampen ikke engang er startet. Så jeg er overrasket over, at vi ligger så højt, fortæller formanden, der understreger, at partiets 45 kandidater vil kæmpe for at komme tæt på resultatet fra sidste valg.

De fire partier i blå blok står til 49 procent af stemmerne. Med stemmer fra Radikale Venstre eller Alternativet vil blokken have et flertal.

- Vi samarbejder gerne med alle, og vi har da også tidligere haft en god dialog med de radikale. Jeg har en udstrakt hånd til alle, som vil samarbejde, understreger Stephanie Lose.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Carl Holst vil spøge under hele valgkampen

Carl Holst vil spøge under hele valgkampen

Trods V-lussing: Stadig flertal til blå blok i regionen

Trods V-lussing: Stadig flertal til blå blok i regionen

Analyse: Venstre-nedtur kan have mange fædre

Analyse: Venstre-nedtur kan have mange fædre