Klaus Winther forlader udramatisk posten som leder af Danmarks største éndags-motionsløb og skal lære sin efterfølger Poul Grenaa op.

Odense: Efter syv år i spidsen for Danmarks største éndagsmotionsløb Eventyrløbet med over 20.000 deltagere og som forretningsfører i Odense Gymnastik Forening (OGF) stopper den 55-årige Klaus Winther med udgangen af februar.

- Det sker efter gensidig aftale, og det sker helt udramatisk, siger Jørgen Bendix, formand for hovedafdelingen i OGF.

Som afløser for Klaus Winther er udnævnt den 51-årige Poul Grenaa, som i forvejen er et kendt ansigt i OGF.  

- Han er allerede ansat, og der bliver nogle måneder, hvor de kommer til at lappe over hinanden, for det er et meget stort område, Poul Grenaa skal sætte sig ind i, siger Jørgen Bendix.

Odense Gymnastik Forening arrangerer Eventyrløbet, som i maj havde 40-års jubilæum. Eventyrløbet trækker hvert år flere end 20.000 deltagere, og det er lige så meget en folkefest som et motionsløb. Derudover arrangerer foreningen en række andre løb, blandt andet DHL Stafetten på Engen i Odense. 

Poul Grenaa kommer fra København og har i mange år dyrket atletik på højt plan. Han har arbejdet på Idrætshøjskolen og som selvstændig møbelpolstrer. Han har også været ansat i Marathonsport, en sportsbutik med fokus på løbere, og i mange år har han været medlem af Sparta Atletik og Motion. Han har blandt andet vundet VM i crossløb i sin aldersgruppe, så han kender løbe- og atletikverdenen helt indefra. For et års tid siden flyttede han sammen med sin kone til Odense. 

Ifølge hovedformanden kommer der dog ikke til at ske store forandringer i organisationen lige med det samme.

- Han kommer jo ikke lige ind fra højre og revolutionerer Eventyrløbet. Nu skal han lige finde sine ben først, og så må vi se, hvad vi har af ideer og laver af ændringer senere, siger Jørgen Bendix.

Både Klaus Winther og Poul Grenaa vil de kommende måneder arbejde sammen på kontoret i klubhuset på Stadionvej.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør