Aktion

Da aktivister holdt demonstrationen "Folketingets Lukningsdag", var politiet massivt til stede. Derfor nåede de aldrig Christiansborg.

Lukning: I forbindelse med åbningen af Folketinget tirsdag havde aktivistgruppen Party Rebels planer om at holde deres demonstration Folketingets Lukningsdag. Her ville de have blokeret udgangene fra Christiansborg med afspærringstape, cykellåse og andre kreative barrikader.

- Det var jo en symbolsk dag for os. For Folketinget åbnede, selv om der sidder en masse politikere, som ingen stoler på. For dem handler det mere om karriere end om folket, om hvordan de rige kan få flere penge - og hvorfra? De fattige, fortæller Lauritz Haveman, aktivt medlem i Party Rebels.

Men aktivisterne nåede altså ikke hen til Christiansborgs døre.

Omkring klokken 17.30 var de ifølge Party Rebels 100-150 demonstranter, som gik fra Gammeltorv i København. Herefter splittede de sig op i en gruppe, som ville holde en søsterdemonstration mod asylpolitikken og Inger Støjberg tæt på. Den anden gruppe forsøgte at nærme sig Folketinget.

Men på vejen dertil var politiet massivt til stede, siger Lauritz Haveman:

- Der var lidt skubben frem og tilbage. Og det endte med, at vi sammen gik over på Bertel Thorvaldsens Plads. Her var et meget stort opbud af politi. Jeg har i hvert fald talt 10-15 mandskabsvogne fyldt med politi.

Han mener dog stadig, at demonstrationen lykkedes.

- Det har på nogle måder været en sejr. For vi har skabt meget opmærksomhed om vores demonstration og en masse friske mennesker deltog. Men igen, så må tiden vise, hvordan reaktionen bliver fra medier og politikere, og om vi får en sejr der. For vi vil jo gerne skabe en debat.

Opdatering. Senere er det kommet frem, at en gruppe aktivister formåede at snige sig forbi politiets afspærringer og blokere en dør med en cykellås samt sætte afspærringstape og et banner op.

  • 3305486

    Af: