• Efter tre år med to store koncertbureauer i Odense har Culture-Club og JVB Live besluttet at forene kræfterne for at kunne trække flere og større musiknavne til byen og resten af Fyn.
  • Fra 1. januar får det nye koncert- og eventbureau nyt navn.

Der har aldrig været flere festivaler i Danmark end netop nu. Og med den nye Royal Arena i København er koncertmarkedet blevet endnu mere intenst at agere i. Derfor har Culture-Club og JVB Live besluttet at slå sig sammen til ét bureau.

- Det danske koncertmarked er under voldsom forandring, og selv om der er en markant stigning i salget af antal koncertbilletter, er det i særdeleshed festivaler, stadion- og arenakoncerter, som trækker de internationale navne. Som The Rolling Stones i Parken tirsdag aften.

- Vi skal som regional koncertudbyder kunne tiltrække store navne, så vi kan tilbyde et program, der er tilstrækkeligt stærkt. For at kunne gøre det, har vi besluttet at samle Culture-Club og JVB Live, siger Ole Bang Nielsen, administrerende direktør i Odense Sport & Event, der ejer JVB Live.

Hans Thomsen, direktør i Culture-Club, tror, at genforeningen giver den slags muskler, de to bureauer hver især har manglet.

- I 2007 præsenterede vi Roger Waters på Odense Stadion. Som musiklandskabet ser ud lige nu, ville det ikke være en mulighed. Derfor optræder han i Royal Arena og Boxen i Herning. Når vi samler Culture-Club og JVB Live, skal vi kunne tiltrække navne af den kaliber.

- Vi har naturligvis nogle rammer, som sætter deres begrænsninger, men vi har stadig en fornem palet af spillesteder, som tæller Magasinet, Sparekassen Fyn Arena, Den Fynske Landsby, Dok5000, Odense Idrætshal og Odeon. Foruden et sted som Valdemars Slot på Sydfyn, hvor vi blandt andet havde 7000 til Kim Larsen & Kjukken, siger Hans Thomsen, der også bliver direktør for det nye bureau.

Han tror, at Fyn - og det nye bureau - kan blive bedre til at samle op på navne, som har optrådt i København inden for det seneste år eller to.

- Vi kan ikke være med, når Royal Arena sælger 12.000-15.000 billetter til Metallica eller Depeche Mode. Men vi kan måske være bedre til at booke navne, som stadig er aktuelle og måske gerne vil spille uden for København. Der skal vi være stærkere til at byde ind. Jeg kan komme på mange bands, som ville kunne sælge 5000 billetter i Arena Fyn, siger Hans Thomsen.

Et sindssygt stærkt hold

Culture-Club opstod for tre år siden, da Hans Thomsen og Hans Quistgaard forlod JVB Concerts, som derefter blev til JVB Live. Siden er der sket voldsomt meget på koncertfronten på Fyn og ikke mindst i Odense, hvor Tinderbox Festival har præsenteret mange internationale navne.

Men det "nye" koncertbureau konstaterer, at det især har fokus på indendørssæsonen, som er ni måneder.

- Festivalsæsonen er kun tre måneder, og den er efterhånden tætpakket. Selv om vi naturligvis stadig skal præsentere udendørs koncerter, er det især indendørssæsonen, vi skal løfte, siger Ole Bang Nielsen.

"Skilsmissen", der resulterede i, at Culture-Club blev etableret i 2015 har også ført noget godt med sig.

- Da JVB Live blev født i 2015, var vi nødt til at finde på nye tiltag, så vi ikke arrangerede de samme koncerter som Culture-Club. Derfor har vi blandt andet haft fokus på nye bands og eksempelvis arrangementer som seneste weekends event med en youtuber.

- Derfor kan vi i fællesskab præsentere en virkelig bred palette af tilbud, der spænder lige fra populære rock- og popbands til Placido Domingo og Chippendales. Vi tilgodeser de fleste målgrupper, konkluderer Ole Bang Nielsen.

Træder hinanden lidt over tæerne

Som booker ser Hans Thomsen frem til at arbejde sammen med JVB Lives booker, Henrik Sørensen.

- Vi har vidt forskellig fokus alene i kraft af vores alder og baggrund. Men netop derfor dækker vi den danske musikscene meget bredt med vores præferencer. Vi får i det hele taget et sindssygt stærkt hold af dedikerede folk, og jeg tror, vi kommer til at stå enormt stærkt som provinsbureau, siger Hans Thomsen.

De kommende måneder skal det nye firma trimmes. Blandt andet skal de to tidligere bureauers mange frivillige samles i én flok, og så skal der styr på, hvordan de tilsammen 130 planlagte arrangementer afholdes mest hensigtsmæssigt.

- JVB Live og Culture Club har ikke haft adgang til hinandens kalendere før for nyligt, og derfor er der også lavet enkelte bookinger, hvor vi træder hinanden lidt over tæerne. Blandt andet ved at arrangere koncerter for samme målgruppe i samme weekend. Men det er relativt få tilfælde, og når vi kommer på den anden side af det planlagte program i foråret, bliver programmet optimalt, siger Ole Bang Nielsen.

- Uden at sige for meget kan jeg tilføje, at vi er i dialog om at booke et kæmpenavn næste år. Vi har altid følere ude, men jeg kan allerede mærke, at genforeningen har givet os mere tyngde. Vi har et superfint program frem til efteråret 2018, men vi mangler lige flødeskummet, siger Hans Thomsen.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.