Kriminalitet

Anklagemyndigheden vil have bandeleder Danny Abdalla sendt i forvaring og udvist for tredje gang. Hovedpersonen kom ikke til orde på retssagens første dag - det gjorde en medtiltalt, som gav et indblik i banden Den Internationale Klub.

FORVARINGSKRAV: Hvis det står til anklagemyndigheden, skal det være slut med, at den to gange tidligere udvisningsdømte bandeleder fra Aalborg, 51-årige Danny Abdalla, forsømmer sin meldepligt i Sandholmlejren og i stedet bruger tiden på nye grove forbrydelser.

Anklager Lise Hebsgaard havde recepten klar, da hun tirsdag indledte sagen mod Danny Abdalla ved retten i Holstebro: Han skal have en forvaringsdom på ubestemt tid og endnu en udvisningsdom, den tredje.

Det at køre i en dyr Mercedes til en million kroner, spise på dyre restauranter hver dag og få stoffer, det var en del af det at være omkring Abdalla

20-årig medtiltalt i Abdalla-sagen

Abdalla er denne gang tiltalt for 36 straffelovsovertrædelser: skudattentater, voldtægter, kvindemishandling, vold, dødstrusler, frihedsberøvelse, afpresning, narkokriminalitet m.m. Begået i en periode på omkring halvandet år - hvor han så stort på sin meldepligt i Sandholmlejren

- Min påstand om en forvaringsdom bygger jeg på de sædelighedsforbrydelser, der er i anklageskriftet. Abdalla er blevet mentalundersøgt, og resultatet heraf har fået retslægerådet til at konkludere, at han ikke er sindsyg og dermed er egnet til straf, men at han omvendt er til fare for andres liv. Derfor er en tidsubestemt straf det rigtige, sagde Lise Hebsgaard til avisen Danmark efter retsmødet.

Skyts til anklageren

Det blev holdt, uden at Danny Abdalla selv kom til orde. Det gjorde derimod en medtiltalt i sagen, 20-årige AHC. Han har boet hos Danny Abdalla og beskrev livet omkring ham og hans bande, Den Internationale Klub. Egentlig, fremgik det af AHCs forklaring, var der nærmest tale om en næstekærlig social klub for gode mennesker og loyale kammerater, der stod sammen, når man fik problemer.

Men som han fik talt sig varm, leverede han også skyts til anklagerens kommende afhøring af Danny Abdalla. For selv om Abdalla er på tålt ophold - han kan ikke udvises på grund af en dødsdom i sit hjemland, Libanon - og derfor ikke kan være tynget af nogen særlig svulmende månedlig lønningspose, svømmede han nærmest i penge, fremgik det.

- Det at køre i en dyr Mercedes til en million kroner, spise på dyre restauranter hver dag og få stoffer, det var en del af det at være omkring Abdalla, forklarede AHC.

Samtidig bedyrede han, at i de to år, han har kendt Abdalla, har han ikke set ham begå noget kriminelt. Og for sit eget vedkommende havde han heller ikke, som han er anklaget for, i flere tilfælde skudt med skarpt mod beboede huse efter instruks fra Abdalla.

Abdalla skal afhøres på fredag. Tirsdag nøjedes han med at lytte og skælde betjentene ud for at skubbe, da de førte ham ud i en af pauserne. Nogle gange rystede han på hovedet under oplæsningen af anklageskriftet. Andre gange smilede han bredt. F. eks. da AHC fortalte, hvordan han havde overtalt en mand til at være privatchauffør med argumentet om, at Abdalla altid er flink til at "gi' en luder." Det fandt Abdallah, så det ud til, uhyre morsomt.

 

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.

Mere om emnet

Se alle
2
Politikere rystede over Abdalla-sagen

Politikere rystede over Abdalla-sagen

1
Gangster "af ære" gør, hvad der passer ham

Gangster "af ære" gør, hvad der passer ham

Bandeleders psykologundersøgelse skræmmer erfaren anklager

Bandeleders psykologundersøgelse skræmmer erfaren anklager