Med en lille million kroner i det kommende budget får Fredensbos Venner et nyt køkken at boltre sig i, når de vil kræse om centerets beboere.

Særslev: Ingen, der i denne tid kører igennem Særslev, kan være i tvivl om, at Nordfyns Kommune har gang i den helt store renovering og ombygning af Fredensbocentret, der har plads til 30 beboere, dels ældre dels psykisk syge.

Renoveringen blev mulig med sidste års budgetaftale, der afsatte 2,5 million kroner i år og 2,5 millioner næste år.

I første omgang var køkkenet ikke med i renoveringsplanerne. Men det bliver der ændret på, efter at partierne bag det budget, der vedtages i kommunalbestyrelsen den 5. oktober, har afsat 945.000 kroner til formålet. Og selv om den lille million formelt set først er en del af 2018-budgettet, er partierne enige om, at pengene må bruges allerede i år.

Ønsket om at få moderniseret køkkenet blev blandt andet serveret af de frivillige i Fredensbos Venner, da ældreminister Thyra Frank (LA) i april i år besøgte centeret.

- Jeg er så glad for, at politikerne nu anerkender det store arbejde, de frivillige gør for beboerne, siger direktør for Social- og Arbejdmarkedsområdet i Nordfyns Kommune Ulla B. Andersen.

Moderniseringen af Fredensbocenteret omfatter også indretning af fire aflastningspladser til psykisk syge, der måske ikke kan være hjemme lige efter udskrivelse fra hospitalet.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.