Konfrontation

Direktør for brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD, Carina Christensen, er formand for den nye E20-komité.

Hvorfor har du sagt ja til at blive formand?

- Fordi presset på Fynske Motorvej er et landsdækkende problem. Det er den strækning, der binder Øst- og Vestdanmark sammen.

DF og regeringen har netop lavet aftale, der betyder, at motorvejen udvides med et ekstra spor mellem Nr. Aaby og Odense Vest. Hvorfor så nedsætte en komité?

- Da vi besluttede os for komitéen, var der ikke truffet en beslutning, så vi er på den måde blevet overhalet lidt af virkligheden, men på den gode måde. Og det er vigtigt nu, at vi får fulgt beslutningen helt til dørs. I aftalen står, at motorvejen skal udvides hurtigst muligt. Vi skal presse på, at det bliver nu. Desuden er der stadig en udfordring omkring Odense, hvor der også er behov for en udvidelse.

Pengene til det tredje spor på Vestfyn kommer fra betalingen for at køre over Storebæltsbroen. Dine medlemsvirksomheder, der står for godstransport, er altså selv med til at betale for motorvejsudvidelsen. Hvad siger du til det?

- Det er vi ikke begejstret for, men det vigtigste er, at vi får løst udfordringerne på E20. Det er helt afgørende for væksten, at det er let at fragte varer fra øst til vest, og arbejdskraften kan komme frem.

Hvad gør komitéen nu?

- Vi mødes i december, og her skal vi så have udarbejdet en målsætning og lægge den nærmere strategi.

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
Vil have udvidelse syd for Odense: E20-komité mødes for første gang

Vil have udvidelse syd for Odense: E20-komité mødes for første gang

1
Tidligere trafikminister skal sikre det tredje spor helt til Odense SØ

Tidligere trafikminister skal sikre det tredje spor helt til Odense SØ

Avisen mener: Pinligt at E20-komité overhales af virkeligheden

Avisen mener: Pinligt at E20-komité overhales af virkeligheden