Borgmester Søren Steen Andersen (V) erkender, at det ikke lykkedes at få afsat nok penge i budgettet til søbadet i Assens. Men der er stadig håb for søbadet, lyder det.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) hører til dem, der mener Assens Søbad skal droppe planerne om at nedlægge sig selv. Men han kan godt forstå, Assens Søbad ikke mener, de tre millioner kroner, der er afsat på budgettet er nok.

- Det var det muliges kunst i et bredt budgetforlig. Jeg er glad for, at det stadigvæk står nævnt i budgettet. Jeg ser stadig muligheder i, at det kan kobles sammen med kystsikring. Det gør, at det tager længere tid. Men så kan der også findes flere penge til det, også fra kommunens side. Tre millioner kroner er ikke alverden, det erkender jeg blankt, siger han.

Søren Steen Andersen opfordrer Assens Søbad til at undgå at lukke helt ned.

- Det er vigtigt at holde live i søbadet. Jeg vil i det mindste appellere til, at man har det i dvale, så vi kan arbejde videre med det. Hvis organisationen er helt væk, er det meget sværere at tage fat på igen, siger han.

Hans byrådskollega Poul Poulsen (R) mener slet ikke, der skulle være afsat nogle penge til Assens Søbad i budgettet.

- Formanden (Poul Bertelsen, Assens Søbad, red.) har sådan set ret i, at flere af de her projekter må droppes. Men jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke mener, Assens Kommune har penge til søbadet. Der skal afsættes 10 millioner kroner, plus vi skal give driftstilskud og lave veje. De tre millioner i budgettet er en underlig mellemting, så ville jeg hellere melde ud, at vi ikke har råd, siger han.

Penge skal prioriteres

Poul Poulsen (R) køber ikke formandens argumentet om, at et søbad er pengene værd, fordi det kan tiltrække flere borgere og turister.

- Vi kan ikke vide med sikkerhed, at det sker. Der er ikke analyser, der siger, at Assens Kommune vokser, hvis vi har et søbad. Hvis der kom en analyse, som sagde, at turismepotentialet siger spar to, er det en anden overvejelse, vi skal have, siger han.

Charlotte Vincentz (S) mener heller ikke, der er råd til et søbad i Assens Kommune lige nu.

- Det er et fint initiativ, men vi er bare i en situation, hvor vi skal prioritere pengene. For os er det vigtigt at få prioriteret velfærd, de ældre, folkeskolen og børnene, og så er der ikke penge til et søbad. Det er ikke et nej til projektet, men et ja til de andre ting, siger hun.

Alligevel er byrådspolitikeren ærgerlig over, at bestyrelsen nu vil opløse Assens Søbad.

- Vi valgte at sætte penge af i budgettet, så de kunne begynde at søge fonde. Så kunne det være, det så lysere ud, siger hun.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.

Mere om emnet

Se alle
Søbad vil ikke vente med nedlæggelse: Nyt byråd gør ingen forskel

Søbad vil ikke vente med nedlæggelse: Nyt byråd gør ingen forskel

4
Maveplasker: Assens Søbad vil nedlægge sig selv

Maveplasker: Assens Søbad vil nedlægge sig selv

Søbad vil ikke vente med nedlæggelse: Nyt byråd gør ingen forskel

Søbad vil ikke vente med nedlæggelse: Nyt byråd gør ingen forskel