Odense HC drager onsdag til Holstebro efter et par ugers landsholdspause. Den fynske skadessituation er uændret, og en håndfuld profiler har lagt mange kræfter i den rød-hvide trøje, men det bekymrer ikke træner Jan Pytlick.

Håndbold: Odense HC har haft en drøj start på sæsonen, og den skadesramte stjernetrup har slidt og slæbt for at hænge på. Senest har holdet haft fem profiler afsted med landsholdet til kampene mod Slovenien og Island, men træner Jan Pytlick ser det som en god mulighed for at hente ny energi til holdet.

- Selvom det selvfølgelig aldrig er en god situation at slippe fem spillere oven på tre nederlag i træk, hvor vi mest havde brug for at være sammen, så kan det også tilføre ny energi og ny selvtillid til pigerne og til hele holdet.

I landsholdspausen har resten af truppen udnyttet Odense HC's samarbejde med 1. divisionsklubberne Gudme og Fredericia til at spille to træningskampe, hvor især angrebsspillet og de individuelle færdigheder har fået opmærksomhed.

Onsdag skal en samlet trup møde TTH Holstebro, som i øjeblikket ligger nummer fire i rækken med tre ud af fire sejre. Odense HC kan i den anden ende skimte bundlinjen fra tiendepladsen med blot to point.

Offensivt forsvar

Fynboerne skal højst sandsynligt op mod et offensivt og dynamisk forsvar, og set på de tidligere kampe i sæsonen, kan det gå to veje for Odense HC.

Enten kan spillerne udnytte pladsen til Heindahl på stregen og til Østergaard og Cohrt på fløjene, og ellers kan de blive stressede, ustrukturerede og overilede, som de blev mod København Håndbold.

- Vi må erkende, at vi mangler timing i vores angrebsspil, men hvis vi kan få et par ekstra afleveringer på, så kan vi godt få vores spil op at køre, mener træner Jan Pytlick.

Det blev senest til et nederlag mod FC Midtjylland på 17-24, hvor angrebsspillet også i store dele var utålmodigt. I den anden ende var forsvarsspillet langt hen ad vejen både konsekvent og kynisk, og det våben skal fortsat være holdets stærkeste i Holstebro, hvis TTH-spillere som Annette Jensen, Pauline Bøgelund og Mathilde Neesgaard skal holdes i skak.

 

Højlund varmer op

Man kunne håbe, at flere af de skadede spillere var nået at komme helt til hægterne i landsholdspausen, men de orange er stadig uden playmaker Pearl Wissel Nielsen og fløjspilleren Jessica Quintino. Måske bliver der et par minutter til unge Mie Højlund, men Pytlick lovede over for Sport Fyn kun opvarmning til den skulderskadede spiller.

Resten af truppen er klar, og ifølge træneren er der stor forventning forud for onsdagens kamp.

- Pigerne glæder sig, og vi har alle sammen en stor trang til at komme videre nu oven på nederlagene, siger Jan Pytlick.

Kampen spilles i Gråkjær Arena onsdag den 4. oktober klokken 18.30.

  • fyens.dk