Af: Af Ashil Farokh, byrådskandidat (S), Teglbakken 19, Tommerup St.

Lokaldebat: Uanset om man er medarbejder eller borgmester, har man som offentlig ansat pligt til at følge forvaltningsloven og god forvaltningsskik.

29. august reagerede jeg på et problematisk Facebook-opslag, publiceret af borgmester Søren Steen Andersen. Han svarede gennem sin Facebook på en aktindsigtsbegæring, inden forvaltningen nåede at afgive sit svar til borgeren. Da borgmesteren selv er part i sagen, har sagen naturligvis en anden karakter.

Jeg kan læse i Fyens Stiftstidende 3. oktober, at borgeren som havde søgt aktindsigt, fortæller sin historie og uddyber problemet i måden, den sag blev behandlet af borgmesteren.

Jeg synes, det er problematisk, hvis politikere ikke kan forvalte følsomme og fortrolige oplysninger med omhu. Høj moral og solid dømmekraft skal være standarden i behandling af følsomme oplysninger. Men borgmesterens håndtering udstråler så mange principielle fodfejl, at den burde bruges som en case til undervisning af de nye kandidater til byrådet:

o Borgmesteren anerkender ikke den officielle borgerhenvendelse til kommunen som en sag.o Sagen offentliggøres, inden forvaltningen når at undersøge sagen og afgive svar til borgeren.o Sagen politiseres og borgerens nysgerrighed gives et politisk motiv.o Borgeren føler sig krænket og der opstår tillidsspørgsmål mellem borgeren og systemet.

Jeg vil på den baggrund spørge borgmesteren, om han fortsat fastholder sin ret til at begå de ovennævnte fejl?

Viden er magt, og magten skal forvaltes med omhu. Som byrådskandidat burde jeg ikke fortælle det til en siddende borgmester. Skik følge eller land fly.