Statsminister Lars Løkke Rasmussen nævnte sit besøg på Særslev-Hårslev-Skolen, da han tirsdag holdt åbningstale i Folketinget.

Særslev/København: To elever fra 7. klasse på Særslev-Hårslev-Skolen, Cecilie Larsen og Liva Bolander, blev tirsdag middag nævnt fra Danmarks fornemste talerstol.

De to nordfynske piger indgik nemlig i statsminister Lars Løkke Rasmussens tale ved åbningen af det nye folketingsår.

- I sidste måned var jeg på Særslev-Hårslev Skole på Nordfyn. Her fortalte Cecilie og Liva fra 7. klasse, at skoledagen nu er mobilfri. At eleverne skal være ude i alle frikvarterer. Og at en mere struktureret skoledag gør det lettere at lære og at trives, sagde statsministeren, mens de feststemte folketingsmedlemmer og store dele af den kongelige familie lyttede.

http://www.fyens.dk/nordfyn/Mobilfri-skole-skaber-trivsel/artikel/3180922

Særslev-elevernes mobilfrie skoledag var en del af talens afsnit om uddannelse og om en ekstra pulje penge, som skolerne kan søge om at få del i, hvis de har mange fagligt svage elever.

Et skulderklap fra Løkke

Lars Løkke Rasmussen besøgte Særslev-Hårslev-Skolen midt i september.

http://www.fyens.dk/nordfyn/Stor-dag-Statsministeren-besoegte-nordfynsk-skole/artikel/3185006

Skolen er den eneste nordfynske skole, der har søgt om at få del i regeringens støttepulje. Skolen har fået cirka 1,3 millioner om året i tre år til en indsats for at løfte karakterniveauet.

- Men jeg har ikke sagt ja til at være med i projektet for pengenes skyld, men fordi vi tror på, at det vil have en gavnlig effekt på elevernes trivsel og læring, for vi får også en fantastisk sparring fra undervisningsministeriet, siger skoleleder Wilhelm Hallum.

Han ser statsministerens omtale af sit besøg i Særslev som et skulderklap til skolen og personalets arbejde.

- Vi er da stolte over, at vores skole blev nævnt i talen, siger skolelederen, der fik besked nogle timer i forvejen, så han kunne orientere de to elevers forældre om, at deres døtre ville blive "danmarksberømte" denne første tirsdag i oktober 2017.

Og da klokken slog 12 tirsdag, var eleverne i 7. klasse på Særslev-Hårslev-Skolen samlet for at se og høre Lars Løkke Rasmussen fortælle om sit nordfynske besøg i september.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.