Antallet af gæstesejlere er vokset med otte procent i forhold til året før. Især tyskerne er flittige brugere af lystbådehavnen i Nyborg.

Nyborg: Selv om håndværkerne for længst har gjort deres indtog på Nyborg Marina, er lystbådehavnen i stand til at tiltrække stadig flere gæstesejlere, viser den seneste opgørelse.

I perioden fra 1. januar til 31. august 2017 har man samlet set registreret 5694 overnatninger  - en stigning på 409 overnatninger i forhold til året før, eller 8,2 procent. Dermed ser den postive udvikling ud til at fortsætte, bemærker fungerende havnefoged Jens Kimer-Jørgensen. Han er overbevist om, at det blandt andet skyldes kåringen som landets bedste lystbådehavn i 2016.

- Der kan være mange ting, som spiller ind, men jeg har talt med mange gæstesejlere, der fortæller, at de har hørt om kåringen og gerne vil opleve lystbådehavnen tæt på, forklarer han.

De danske gæstesejlere tegner sig for cirka halvdelen af overnatningerne i 2017, men også tyskerne er flittige brugere af lystbådehavnen med hele 2160 overnatninger i samme periode, mens hollænderne kommer ind på en tredjeplads med beskedne 189 overnatninger. I alt er antallet af overnatninger steget med knap 1000 siden 2014. 

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
1
Jagten er gået ind på ny havnefoged

Jagten er gået ind på ny havnefoged