Lokaldebat: Intet nyt er godt nyt, må man da formode? Eller?

I den seneste måneds tid har der huseret afsløringer af, at der er pesticid-rester af karakteren Desphenyl-Chloridazon i drikkevandsboringer mange steder i landet. Det kredser stadig mere mistænkeligt om Fyn, Odense og her på vores del af Vestfyn. Miljøstyrelsen har da heller ikke været sen til at opfordre alle landets kommuner og vandværker til at komme i gang med at teste drikkevandet. 

Hvad sker der mon i Tommerup St. Vandværk? Bestyrelsen har jo lagt en linje med kun at kommunikere via generalforsamlinger, så vi hører vel og måske noget om det til næste år ved sommertide?

Er det godt nok? Nej, det er det selvsagt ikke. Vandværkets ejere skal da have klar besked, om der er plantegift i vandet. En meget stor kreds af vandværker omkring Tommerup St. har problemer. Brylle, Verninge Højby, Dalum, Lindved, et par steder i Assens by, Bellinge, Fraugde og flere andre steder.

Vis nu bare lidt professionalisme. Det er muligt, at lige netop Tommerup St. går fri, men det kunne da være rart at vide, kære ejervalgte bestyrelse. Kom nu frem i skoene med noget aktiv information, en hjemmeside kunne være et fantastisk kommunikationsmiddel. Er bestyrelsen hundrede procent sikre på, at der ikke er noget at komme efter, eller sidder de og fedter, fordi "det går nok", og vi vil vælge at spare på analysekronerne?

Truslen og sandsynligheden for, at der også er pesticid-rester i drikkevandsboringerne i vores forsyningsområde, er så konkret, at det er nu, der skal foretages ordentlige tests. Det tangerer bestyrelsesansvar at være afventende. Lad os nu få gjort op med de tunge og fodslæbende holdninger, der præger den lokale vandværksbestyrelse.

Svar fra formand for Tommerup St. Vandværk, Svend Åge Andersen:

Vi er ikke enige i kritikken. Der er bestilt en vandprøve for at teste for pesticidrester i alle drikkevandsboringerne og i afgangene. Men prøven er i restordre, fordi de har så travlt. Den bliver taget sidst i oktober eller først i november. Vi har ikke fået et påbud om, at vi skal gøre det. Vi har selv besluttet at få lavet prøven.

Det passer heller ikke, at vi ikke har en hjemmeside. Tommerupstvand.dk har været oppe at køre i et par måneder nu, og der er mange, der har været inde og se den. Det passer heller ikke, at vi kun kommunikerer gennem generalforsamlinger. Vi har en vagttelefon, som alle kan ringe til 24 timer i døgnet.

  • fyens.dk