Nyt samarbejde om skiftende kunstudstillinger mellem Hotel Grand, Fyns Grafiske Værksted og Gæsteatelier Hollufgård bringer lokale kunstneres værker op på turisternes vægge.

Det er ikke alene mennesker, der må rykke fra land til by. Kunsten må tage samme tur, hvis den vil ses på.

Af den grund har de to institutioner Gæsteatelier Hollufgård og Fyns Grafiske Værksted indgået et samarbejde med Grand Hotel, som betyder, at et af byens ældste overnatningssteder frem over viser lokal kunst på både gangene og i konferencelokaler.

- Initiativet er et udtryk for, at Gæsteatelier Hollufgård gerne vil være mere til stede for byens borgere og bidrage til byens kulturliv. Vores kunstpark er et vigtigt aktiv, men hvad indendørs udstillinger angår mangler vi udstillingsfaciliteter ude hos os, siger kunstner Jens Ramsing. 

Ifølge hoteldirektør Lui Jensen handler samarbejdet om synergi.

- Jeg kendte ikke de to institutioner før for nyligt men kan lide idéen om, at vi på hotellet kan skabe diversitet for vores mange stamgæster uden at skulle have besvær med kontakt til forskellige kunstnere. Omvendt vil kunstnerne gerne vise, hvad de laver, så det her er sådan en idé, alle vinder på, siger han. 

Lui Jensen understreger, at ikke al kunst hører hjemme på Grands gange. Bliver den eksempelvis for trist eller negativ, er aftalen, at den kan skiftes ud.

- Af den grund tror jeg ikke, det bliver en fast udstilling men snarere løbende udskiftninger undervejs. Jeg tror på, at et inspirerende miljø er et miljø, hvor der er noget forskelligt at se på, og sådan et sted vil vi gerne være, siger han.  

I første omgang byder samarbejdet på tre årlige udstillinger med udvalgte kunstnere fra de to institutioner, nemlig Ib Agger, Lisbeth Krag Olsen, Nana Agger og Jens Ramsing fra Gæsteatelier Hollufgård, mens Wieslaw Dabrowski, Birthe Petersen, Villy Jørgensen, Torben Johansen, Christina Kynde og Thorkild Havmøller repræsenterer Fyns Grafiske Værksted. Der er gratis adgang.

Udstillingen åbner med fernisering på First Hotel Grand i Jernbanegade 18 på fredag 6. oktober fra 14-16.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.