Bryggeriet Frejdahl har tirsdag modtaget en æresmedalje for sin dessert-øl Brynhild. Bryggeriet Vestfyen og Jim Lyngvild står bag, og det er tredje år i træk, de henter hæder under International Food Contest.

Der er fynsk jubel under International Food Contest i Herning i dag tirsdag. Bryggeriet Frejdahl, som Jim Lyngvild og Bryggeriet Vestfyen står bag, har netop fået en æresmedalje for sin dessertøl Brynhild, der vandt titlen som "Årets bedste øl". Det er oven i købet tredje år i træk, at den pris går til Brynhild, men det bliver folkene bag ikke træt af:

-Det er en stor ære for både vores brygmester Christoph Behnke og mig selv, siger Jim Lyngvild.

De to står til sammen med Bryggeriet Vestfyen bag en serie af øl inspireret af Norden, vikinger og nordiske råvarer. Prisen giver ny næring til drømmene om Kina for konstellationen:

- Sådan en pris er vigtig for vores eksport. Priser og anerkendelser betyder enormt meget på det kinesiske marked, siger Jim Lyngvild og bakkes op af administrerende direktør Poul Mark fra Bryggeriet Vestfyen:

-Denne udmærkelse er vi rigtig stolte af. Vi har allerede opnået meget med Bryggeriet Frejdahl. Det er summen af godt teamwork og stolte bryggetraditioner tilbage til 1885, som går op i en højere enhed med denne ærespris, siger han.

Bryggeriet Frejdahl er et samarbejde mellem A/S Bryggeriet Vestfyen og Jim Lyngvild. Ølserien blev lanceret for 2 år siden, og har været med til at præge det voksende specialølmarked. Brygmester Christoph Behnke, der står bag smagsvarianterne, står også bag ølserien Willemoes fra Vestfyen.

Landbrug og Fødevarer står bag International Food Contest, der kårer de bedste produkter indenfor fødevareområdet, og æresmedaljen er den største hæder. I år deltager 1.500 produkter fra 15 lande i konkurrencen.

Og vinderøllen, Brynhild? Den beskrives som en gylden og varm dessertøl.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.