Assens Søbad har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor eneste punkt på dagsordenen er nedlæggelse af foreningen.

Assens: Planerne om at genskabe søbadet i Assens er endt i en maveplasker. Den 24. oktober har Assens Søbad indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, hvor eneste punkt på dagsordenen er nedlægge den selvejende institution.

Efter flere års arbejde er bestyrelsen nået til enighed om, at det ikke er muligt at etablere et søbad i Assens indenfor de næste år.

Beslutningen skyldes ifølge formanden, at det ikke er lykkedes at få kommunen til at dække en tredjedel af omkostningerne ved at opføre søbadet og et årligt driftstilskud.

- Det var forudsætningen for, at vi kunne få fonde til at støtte resten af projektet. Vi har fået mange fine ord med på vejen, og vi har fået fine hensigtserklæringer fra kommunen, men i virkelighedens verden er det bevillingen, som afgør, om ting bliver til noget, siger formand for Assens Søbad, Poul Bertelsen.

Han mener, det er ærgerligt, at kommunen ikke har bevilliget flere penge til projektet.

- Jeg håber, at vi snart kommer væk fra lavest fællesnævner princippet, og diskussionen ikke kun handler om "need to have", men også hvad der er "nice to have" for borgere og turister. Jeg synes, det er slemt for Assens, hvis vi noterer os, at de øvrige byer på Fyn udvikler sig, mens Assens står stille, siger han.

- Hvorfor mener du, kommunen skal bruge flere penge på et søbad, når økonomien er presset, og der skal gennemføres store besparelser på for eksempel social- og handicapområdet?

- Under henvisning til behovet for at tage sig af de svageste ser vi ofte mange gode, visionære projekter, som taber prioriteringsdebatten. Det, synes jeg, på den lange bane er vældig synd. Politikerne bør turde være modige og tænke på, hvad der gør Assens Kommune til et attraktivt sted i forhold til bosætning, god aktivitet i virksomheder og turisme, siger Poul Bertelsen.

Han ved ikke, om Assens Søbad ender med at blive nedlagt på den ekstraordinære generalforsamling, men han forventer, de, der har en interesse i Assens Søbad, vil møde op til generalforsamlingen og give deres mening til kende.

- Så må vi se, om bestyrelsen vinder opbakning til sit forslag, eller en ny bestyrelse vil stille op og fortsætte, siger han.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.

Mere om emnet

Se alle
Søbad vil ikke vente med nedlæggelse: Nyt byråd gør ingen forskel

Søbad vil ikke vente med nedlæggelse: Nyt byråd gør ingen forskel

Borgmester om for få penge til søbad: Det var det muliges kunst

Borgmester om for få penge til søbad: Det var det muliges kunst