Investor Erik Skjærbæk havde afsat et trecifret millionbeløb til byggeri på Baagøe & Riber-grunden, men en fredning kan betyde, at den investering aldrig bliver realiseret, udtaler Skjærbæk til Børsen

Svendborg: Han havde tænkt sig at investere 200-250 millioner kroner i byggeri af luksuslejligheder på Baagøe & Ribers Plads på havnen i Svendborg.

Det oplyser investor Erik Skjærbæk nu i et interview med Børsen.

Men nu, hvor Slots- og Kulturstyrelsen vil frede bygningerne på grunden, er det langt fra sikkert, at de 200-250 millioner kroner nogensinde når ned på grunden med den gamle købmandsgård, som Skjærbæk til Børsen oplyser, at han har givet knap 40 millioner kroner for.

- Vi er entreprenører, så hvis vi skal gøre noget, skal der være en bundlinje i det. Hvis vi ikke kan få gang i noget byggeri, der er rentabelt, bliver der ikke sat gang i noget. Så lukker vi området, siger Erik Skjærbæk til Børsen.

Fredningssagen er blevet rejst efter henvendelse fra Poul Moustgaard, pensioneret kulturhistoriker fra Svendborg, og nu har Slots- og Kulturstyrelsen sendt en fredning af pakhuse, den italienske villa og et delvist nedbrud skur i høring.

Havde Skjærbæk vidst, at fredning kunne komme på tale, havde han ikke købt grunden.

- Havde jeg haft den mindste anelse om, at jeg fire måneder efter, at jeg havde købt ejendommen, kunne stå over for en fredningssag, havde jeg aldrig nogensinde kigget på den ejendom, siger han og ærgrer sig over sagen.

- Jeg er en privat investor, der vil gøre noget i et udkantsområde. Bruge sine egne surt sammensparede midler og tage en stor risiko ved at købe en ejendom. I mit verdensbillede vil jeg gerne have folk ned at bo ved vandet i Svendborg, så vi kan konkurrere med Odense. Det eneste, jeg ikke havde forudset, var, at en fredningsmyndighed ville komme og stikke en kæp i hjulet, siger han.

Enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen Merete Lind Mikkelsen mener dog ikke, at Skjærbæk står med en nitte, hvis grunden bliver fredet.

- De (køberen, red.) kan måske ikke se mulighederne, for de har ikke erfaring med det, men mange steder i landet er der folk, der har erfaring med at udvikle fredede bygninger, så fredningen faktisk bliver en fordel for dem. De får ofte en langt stærkere fortælling, siger Merete Lind Mikkelsen til Børsen.

 

 

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.