De odenseanske arkitekter fra Creo Arkitekter har vundet Kolding Kommunes arkitekturpris for en krævende ud- og ombygning af Kolding Sygehus, der stod færdig i november 2016.

Det odenseanske arkitekthus Creo Arkitekter fik mandag tildelt Kolding Kommunes Arkitekturpris, som den jyske kommune hvert år uddeler til byggerier med en særlig god og smuk arkitektur.

Creo Arkitekter får prisen sammen med SHL Architects, Niras, Balslev og Rambøll for deres 34.270 kvadratmeter-store udvidelse af Kolding Sygehus, der blandt andet har omfattet en ny forhal, en ny fællesakutmodtagelse og en ny fem etager høj sengebygning.

Udvidelsen af Kolding Sygehus

Udvidelsen har omfattet:- Ny indgang/forhal med fælles prøvetagning og cafe.

- Helikopterplads og ny fælles akutmodtagelse, der skaber en moderne og effektiv organisering af rammerne omkring akutte patienter.

- Udvidelse og ombygning af operationsgangen

- Udvidelse og ombygning af røntgenafdelingen

- Udvidelse og ombygning af sterilcentralen

- Nyt apotek

- Nyt kapel

- Ny 5-etagers sengebygning med 202 sengepladser, der er blevet placeret oven på den centrale fordelingskorridor.

Udvidelsen af Kolding Sygehus har fundet sted fra 2010-2016. Den er på 34.270 kvadratmeter og har haft et budget på 690 mio. kr.

Kilde: Creo Arkitekter

Udvidelsen fik pæne ord med på vejen, da den blev rost for at være "en modig arkitektonisk løsning, der får supersygehuset til at fremstå både elegant og imødekommende".

Partner og arkitekt i Creo Arkitekter, Finn Sørensen, er beæret over prisen for byggeriet, hvor sygehuset er indrettet efter principper for helende arkitektur. Det har blandt andet betydet, at patienter får mulighed for privatliv i lyse enestuer med udsigt over Kolding by og fjord.

- Vi har arbejdet for, at Kolding Sygehus skulle blive et sted, hvor mennesket er i centrum samtidig med, at der er plads til medarbejderne og deres arbejdsgange - og det synes vi er lykkedes rigtig godt, siger Finn Sørensen.

Creo Arkitekter og SHL Architects succesfulde samarbejde har kastet endnu et af sig, da de som en del af et konsortium har vundet projektkonkurrencen om det nye Universitetshospital i Aalborg.

Tidligere har de odenseanske arkitekter stået bag planlægning og byggeri af Rigshospitalet og Odense Universitetshospital.

  • fyens.dk