Boligejeres påstand om, at nyt Lip-tårn vil koste dem 19 millioner, får byrådet til at sende sagen tilbage til fornyet behandling i teknisk forvaltning.

Middelfart/Nørre Aaby: Boligejerne vandt en lille sejr, da byrådet mandag aften valgte at udsatte afgørelsen om det 32 meter høje produktionstårn, som Nørre Aaby-virksomheden Lip ønsker at opføre i forbindelse med det eksisterende produktionsanlæg på Industrivej.

Udsættelsen skete på baggrund af boligejernes påstand op, at tårnet vil forringe værdien af de omkringliggende boliger med 19 millioner kroner.

Boligejerne mener, at kommunen har tilsidesat sine forvaltningsretlige beskyttelseshensyn over for boligejerne, når den samtidig har undladt at bede Lip komme med et alternativt forslag til udvidelse af produktionen i vertikalt plan.

Vurderingen af ejendomstabet er foretaget af den lokale ejendomsmægler Arne Blomstrøm, der mener, at især tårnets skyggevirkninger reducerer de omkringliggende boligers salgspris med 10 procent.

Oplysningerne blev sendt til samtlige byrådsmedlemmer søndag aften i et brev fra den lokale erhvervsmand Niels Thaagaards advokat, Odysseus Thagaard. Brevet bakkes op af Nørre Aaby Lokaludvalg.

Næppe med på næste møde

Udsættelsen betyder, at sagen om Lokalplan 167 og kommuneplantillæg nr. 18 nu sendes tilbage til fornyet behandling i teknisk forvaltning. Embedsmændene skal dermed vurdere, om der er noget nyt i sagen, eller de allerede har taget højde for oplysningerne i brevet fra Niels Thagaard.

Sagen skal derefter videre til Teknisk Udvalg og Økonomiudvalget, inden byrådet igen skal tage stilling.

Kommunaldirektør Steen Vinderslev tvivler på, at teknisk forvaltning når at blive klar med en indstilling allerede til det næste møde i Teknisk Udvalg i næste uge.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.

Mere om emnet

Se alle
3
Påstand: Lip-tårn vil koste boligejere 19 millioner kroner

Påstand: Lip-tårn vil koste boligejere 19 millioner kroner