To nye kunstbaner gør det muligt at samle flere ungdomsspillere i Ådalen. Nu skal klubben afgøre, om der også skal bygges klubhus til amatørafdelingen ved et nyt anlæg ved Falen.

Det er dem, der har haft de største problemer med at finde plads til de mange børn og ungdomsspillere i amatørafdelingen. Derfor er der også jubel hos formanden for OBs amatørafdeling, Claus Eder, ved udsigten til en løsning på klubbens pladsproblemer.

- Vi er rigtig glade for, at der nu er fundet en løsning, som alle klubber og dyrskuet kan se sig selv i. For os som klub er det fantastisk, at vi med to nye kunstgræsbaner i Ådalen får mulighed for at trække mere fodbold hertil, siger Claus Eder.

Mandag eftermiddag kunne borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) på rådhuset præsentere en løsning, der takket være et ekstra kommunalt millionbeløb får en ellers næsten uløselig banefordeling til at gå op.

For OB betyder løsningen også, at klubbens amatørafdeling får sit helt eget område ved Falen, der lige nu huser Røde Stjerne og bueskytteforeningen Lavia. Og det, at man kan samle aktiviteterne i et område, der tilmed kan hegnes ind, giver også klubben helt nye muligheder.

- Dels kan vi sætte vores egen standard for kvaliteten af boldbanerne, og så får vi også mulighed for at udvikle området, som vi gerne vil have det. Det kunne være med et klubhus, men det er en af mange ting, vi nu skal ind og se på, fortæller Claus Eder.

Ifølge planen skal OB stadig kunne benytte de midlertidige baner på Dyrskuepladsen, men det er OB-formandens håb, at det bliver i så begrænset omfang som muligt.

- Det er klart, at vi hellere vil benytte de baner, som vi selv står for, og som ikke bruges til andet end fodbold. Vi er glade for stadig at have muligheden for at spille på Dyrskuepladsen, men vi håber dog, at vi kommer til at bruge den så lidt som muligt, siger han.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

Mere om emnet

Se alle
Claus kæmpede i to år for nye baner: - Det har været det hele værd

Claus kæmpede i to år for nye baner: - Det har været det hele værd

1
Dyrskueformand efter boldbanekabale: Nu kan vi udvikle dyrskuet

Dyrskueformand efter boldbanekabale: Nu kan vi udvikle dyrskuet

Røde Stjerne glæder sig over nyt anlæg

Røde Stjerne glæder sig over nyt anlæg