I et samarbejde mellem de to guldsmede Per Maegaard i Bogense og Søren Vindelbo Jørgensen i Otterup blev Camilla Aagaard færdiguddannet med den højest mulige anerkendelse. Nu er den unge guldsmed også blevet nummer tre ved de nordiske mesterskaber.

Nordfyn: Det er en glad og lettet Camilla Aagaard, der nu ikke blot kan kalde sig guldsmed, efter at svendeprøven endte med den højeste udmærkelse i faget, men også netop er kåret som den 3. bedste guldsmed i hele Norden.

- Det var nogle ekstremt pressede dage, hvor jeg ikke fik sovet ret meget. Jeg var slet ikke sikker på hvor jeg lå, inden resultaterne kom. Man kan ikke rigtigt forberede sig til det nordiske mesterskab, fordi man ikke har nogen idé om, hvad opgaven går ud på. Det får man først at vide i sidste øjeblik, og lørdag aften inden jeg gik hjem, var jeg bange for, at det hele var gået i vasken, fortæller Camilla Aagaard.

Opgaven viste sig at være en meget speciel ring i 14 karat guld med mange svære lodninger og nogle vinkler, der skulle sidde meget præcist.- Det foregår på den måde, at vi får lov at se tegningen om torsdagen, men vi må ikke gøre andet end at se den kort og skrive nogle noter. Fredag får vi så tegningen udleveret, og så har vi otte timer lørdag og søndag, hvor vi skal fremstille opgaven, fortæller hun.

Ansat i Otterup

Camilla Aagaards flotte 3. plads kom i hus mod syv af de bedste kolleger fra Norge, Sverige, Island og Finland - og hendes tidligere modstander ved danmarksmesterskabet på Koldinghus i foråret, hvor Camilla blev nummer to.

- Det var et meget hårdt felt. De er dygtige allesammen, fortæller hun.I forbindelse med svendeprøven handlede opgaven om et fint vedhæng - ligeledes i guld - med en lille krone i midten. Her var der sat 45 timer af til opgaven, og Camilla Aagaard brugte hvert minut.

- Jeg tror, en af mine styrker i de her konkurrencesituationer er, at jeg er god til at lægge en tidsplan og disponere de forskellige elementer af opgaven. Jeg har det bedst med at bruge tiden fuldt ud, fortæller hun.

Det har været et begivenhedsrigt år for den unge nordfynske guldsmed, der har tilbragt sin elevtid i et samarbejde mellem guldsmed Per Maegaard i Bogense og guldsmed Søren Vindelbo Jørgensen i Otterup.Sidstnævnte har da også skyndt sig at få det unge talents underskrift på en ansættelseskontrakt.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.