Det var to vidt forskellige bygninger, som i Middelfart blev belønnet på Arkitekturens Dag.

Middelfart: Bygninger med rødder i hver sin tidsalder blev præmieret, da Middelfart Kommune mandag for syvende gang var med i det landsdækkende arrangement Arkitekturens Dag.

To markante, lokale bygninger blev kåret af det til lejligheden sammensatte dommerpanel med formand for Teknisk Udvalg, Regitze Tilma, i spidsen. Den gamle købmandsgård, opført i år 1700, beliggende Algade 10 blev belønnet efter den vellykkede restaurering, og det samme gjorde de nye bygninger, der på Stensgårdsvej 11-17 ved motorvejen, huser Selected Cargroup indeholdende et væld af Torben Østergaard-Nielsens mange luksusbiler.

Med i opløbet

Følgende bygninger, anlæg var foruden de to vindere nomieret til arkitekturpriserne:Toldboden, Brogade 1 - renovering.

"Vandvejen", Søndergade - gaderenovering.

Strandhavevej 4, bolig, nybyggeri.

Knorregade 33, bolig - renovering.

Café Razz, Havnegade 40 - tilbygning.

Fænøsund Haven, bolig - nybyggeri.

Middelfart Museum, Algade 8 - renovering.

Om sidstnævnte bygningskompleks sagde Regitze Tilma blandt andet:

- Anlægget er som helhed en gennemført iscenesættelse af en udstillingsbygning på luksusbilens præmisser. Det er gjort med stor arkitektonisk- og designmæssig klarhed og akkuratesse, men også med humor, eksempelvis er hovedindgangen for mennesker underspillet og nærmest usynlig, hvorimod adgangen for biler er betonet med accelererende fartstriber fra indkørslen på grunden og frem til adgansporten.

Stor præstation

Om begrundelsen for at præmiere Algade 10 lød det blandt andet:

- Der er tale om en præstation af de helt store, inden byhuset blev klar til at fungere som tidssvarende ramme om et moderne familieliv. Restaureringen er gennemgående præget af stor håndværksmæssig kunnen og kvalitet. Husets glasfacade står nu flottere, end det har gjort i mange årtier og er på forbilledlig vis med til at fastholde det unikke og værdifulde miljø i den gamle bydel, sagde Regitze Tilma.

  • Af: