Blue Ocean Robotics skal udvikle en ny generation intelligente rengøringsmaskiner for Nilfisk, som forhandles i mere end 100 lande. Det giver flere arbejdspladser til Odense.

Den odenseanske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics kommer bogstaveligt talt til at støvsuge verdensmarkedet. Det sker i et nyt samarbejde med Nilfisk, en af de største aktører i den professionelle rengøringsbranche.

Det nye makkerskab betyder, at Blue Ocean Robotics får ansvaret for at udvikle og redesigne intelligente rengøringsmaskiner og robotter, der skal lette rengøringstjansen for Nilfisk-kunder verden over.

- Det her er stort på mange fronter. Det er en af de mest betydningsfulde aftaler, vi har lavet. Odense bliver den by, der sammen med Nilfisk driver den internationale rengøringsbranche. Dét flag er betydningsfuldt for byen, for landet, for robotmiljøet og for Blue Ocean Robotics, siger Claus Risager, medstifter og direktør i den fire år gamle robotvirksomhed, til Fyens Stiftstidende.

Tilfreds Nilfisk

Blue Ocean Robotics har 115 ansatte, hvoraf 55 har deres arbejdsplads i hovedsædet i Odense. Men her skal der snart gøres plads til flere kolleger, lyder det fra Claus Risager.

- Vi får brug for et betydeligt antal nye medarbejdere, siger direktøren, som dog ikke kan komme antallet af nyansættelser nærmere.

Også hos Nilfisk er der stor tilfredshed med det nye samarbejde.

- Vi har en klar strategi om at udvikle vores produkt-portefølje i partnerskab med højt specialiserede teknologivirksomheder, der er de bedste inden for deres felt. Det har vi allerede gode erfaringer med, og vi ser frem til nu også at påbegynde samarbejdet med Blue Ocean Robotics, der komplementerer vores øvrige partnerskaber særdeles godt, siger Hans Henrik Lund, administrerende direktør i Nilfisk, som lancerede sin første støvsuger i 1910.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.

Mere om emnet

Se alle
Blue Ocean Robotics støvsuger markedet

Blue Ocean Robotics støvsuger markedet