Kommunalvalg. Det politiske skakspil
Af: Erhardt Hedegaard, Tronneallé 26, Nyborg

Lokaldebat: Der er mindre end to måneder til kommunalvalget. Man kan nu for alvor se, hvordan partierne gør klar til at kæmpe om magten.

Sidst tippede borgmesterposten pga. en partihopper - til stor frustration for borgerne. Tilliden til politikerne led et knæk. For nyligt kunne man se, at Venstre har taget imod en ny partihopper. En tidligere kandidat fra Alternativet, der med sit partimedlemskab i Venstre har gjort sig selv til bonde i det storpolitiske skakspil.

Derudover har den erfarne eksborgmester, Jørn Terndrup, også meldt sig ind i spillet. Han blev for nylig kendt på at være frontløber i at sænke Broen. Et spændende færgeprojekt, der kunne have udviklet Nyborg. Jeg tror, at hans voldsomme fremtræden i færgesagen var en planlagt manøvre til det kommende kommunalvalg. Han scorede f.eks. billige point på helt unfair og uden for dagsordenen at kalde til afstemning på borgermødet om færgen. Hvorfor ville en tidligere borgmester ellers gå så hårdt op imod hans eget partis siddende borgmester kort tid før et afgørende kommunalvalg?

Jeg tror, at man i Venstres bagland beregnede sig frem til, at det var i orden at tabe slaget om Broen - så lang tid man øgede chancerne for at vinde "krigen" om borgmesterkæden. Ved at lade Terndrup køre hårdt frem i medierne inden offentliggørelsen af sit kandidatur, så kunne Venstre køre sig selv bedre i stilling og bruge/ofre færgen til at samle stemmer blandt modstanderne og måske "vippe kommunalvalget".

Mine teorier er måske konspiration, da de naturligvis er svære at føre beviser for. Men på den anden side er man vel naiv, hvis man ikke tror på, at der i de politiske lejre lægges langsigtede planer og strategier for at vinde borgmestervalget. Samt undgå selv at blive skakmat.