Hvis skiløb ikke giver udfordringer nok, så er næste skridt skøjteløb på isbelagte bakker

De skiløbere, der ikke kan få fart nok på brædderne, har udviklet en helt ny sport - alpint skøjteløb. En skibakke oversprøjtes med vand og bliver til en isbakke. Og så går det ellers over stok og sten - på skøjter.

Det kaldes Ice Cross Downhill og blev opfundet i Sverie i 2001.

Hvis man holder skiferie i Wagrain-Kleinarl, kan man i december få sig en ekstra én på opleveren, når der afvikles den fjerde udgave af Riders Cup i Wagrain.

Løbet er en kæmpe-event, der løber over flere dage med kvalifikation og hovedløb.

Der er fest og stemning på tilskuerpladserne.

Og på bakkerne er farten skræmmende og halsbrækkende høj, når løberne konkurrerer fire af gangen.

Man kan jo bare prøve at forestille sig en skøjtebane, der hælder 20 grader.

Det er ikke ufarligt, og gemytterne kommer også i kog blandt deltagerne, når de med 70 kilometer i timen ramler sammen og vælter hinanden på vej ned.

Ice Cross er faktisk ved at blive en etableret sport, med løbere, der har dedikeret sig til den halsbrækkende disciplin.

Der er en World Cup serie med løb i blandt andet Finland, Canada og Frankrig - ud over Wagrain.

Hvis man mener, man har det, der skal til, er der faktisk kvalifikationsløb til Riders Cup.

Men måske var det en ide lige at kigge de etablere løbere ud først.

Rider Cup i Wagrain afvikles i år på tre dage i december. Den 14. og 15. er der træning og kvalifikation, og den 16. er der finale - hvis vejret ellers tillader det, naturligvis.  

 

  • Peter_Jensen

    Af:

    Jeg producerer tematillæg - om business, byggeri, energi, ferierejser, golf - og en bred vifte af emner. Jeg startede med journalistikken på Fyens Stiftstidende i 1971 (!). Har siden været omkring DR Fyn, TV2, DR-Sporten og 4 år som mediedirektør i International Table Tennis Federation i Lausanne, Schweiz. Ringen blev sluttet, da jeg vendte tilbage til Fynske Medier i 2007.