18.000 kvadratmeter stort areal ved Storebæltsvej skal blandt andet rumme to tankanlæg og fastfood-restaurant. Men ejeren bag, norske Reitan-gruppen, vil også gerne give plads til endnu et aflastningcenter med butikker.

Nyborg: Den seneste tid har der været heftig aktivitet på det cirka 18.000 kvadratmeter store areal i den østlige del af Svanedammen. For cirka et år siden kunne norske Reitan-gruppen præsenteres som ny ejer af området efter en handel med DSB Ejendomme. Siden har Munck Havne og Anlæg haft travlt med et stort trafikprojekt for kommunen, hvor der blandt andet er gjort klar til en ny højresvingsbane fra Storebæltsvej og ind til området.

Reitan Ejendomsudvikling

Reitan Ejendomsudvikling A/S udvikler, bygger og sælger ejendomme over hele landet - primært ejendomme til brug for REMA 1000-discountbutikker.Men det er også involveret i andre typer projekter f.eks. udvikling af boligområder samt mindre butikscentre.

Udviklingsselskabet ejes 50 procent af Reitan-gruppen i Norge gennem selskabet Reitan Eiendom A/S og 50 procent af SP Viking ApS.

Reitan-gruppen står blandt andet bag selskaber som Rema 1000, 7eleven og UnoX.

Kilde: www.reitanudvikling.dk

Hidtil har det stået lidt uklart, hvad det norske konsortium, der også står bag Rema 1000 og UnoX, egentlig ville bruge de mange kvadratmeter til. Men onsdag i denne uge var den administrerende direktør for Reitan Ejendomme, Jan Kvolbæk Poulsen, til møde med kommunen, og over for Fyens Stiftstidende er han nu parat til at løfte en del af sløret.

Egentlig bryder han sig ikke om betegnelsen transportcenter. Planerne er nemlig langt mere ambitiøse end som så.

- Det er klart, at med en beliggenhed så tæt på en motorvej, så er transport, logistik og infrastruktur nøgleord. Men vi ser også gerne butikker og en form for aflastningscenter derude, fortæller han.

Ifølge kommunens tekniske chef, Søren Møllegård, rummer den nuværende lokalplan for området dog ikke mulighed for endnu et butiksområde i udkanten af Nyborg. Men det kommer til at indgå i de politiske drøftelser om fremtidens detailhandel i Nyborg på linje med ønsket fra Philipsen Group om et aflastningscenter på Lynfrosten-grunden, oplyser han. Der forventes tidligst en afgørelse i den meget omdiskuterede sag i løbet af 2018.

Det nuværende gravearbejde på ejendommen handler da også om noget andet, nemlig etableringen af et nyt diseelanlæg til lastbiler under navnet Y/X Erhverv, der skal stå klar cirka 1. november. Det samme skal 15-20 parkeringspladser til lastbiler, som Nyborg Kommune har forpligtet sig til at indrette på en del af jorden, som kommunen ejer.

Formålet har været at få ryddet op i de til tider kaotiske forhold med parkering af tunge køretøjer, som gør sig gældende ved Lidl, fortæller den tekniske chef. I alt investerer kommunen 12,5 millioner kroner i det nye område - et beløb, der også dækker etabering af et offentligt toilet og føromtalte trafikprojekt på Storebæltsvej.

Hovedentreprisen for det nuværende gravearbejdet er endnu engang gået til Munck Havne og Anlæg, mens etableringen af selve tankanlæggene er overladt til underentreprenører med specialviden på netop dette område.

Jan Poulsen kan desuden fortælle, at der er indgået aftale om et UnoX-tankanlæg for almindelige bilister, der skal ligge til højre for indkørslen til det nye område. På den modsatte side, men stadigvæk ud mod Storebæltsvej, har man lavet en aftale med en fastfood-restaurant. Navnet på restauranten forbliver dog en hemmelighed indtil videre, og det samme gør en eventuelt åbningsdato.

Derudover forventer den administrerende direktør at kunne afsløre indholdet af yderligere to aftaler i løbet af de kommende tre-fem uger.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.