Ligaens ubesejrede tophold, Fortuna Hjørring, skal møde Næsby i ottendedelsfinalerne i kvindernes pokalturnering. Odense Q skal møde Herstedøster fra Sjællandsserien.

Fodbold: Fyns næstbedste kvindehold får lov til at prøve kræfter med dansk fodbolds allerbedste hold. Næsby Boldklub fra 1. division skal i næste runde af pokalturneringen møde Fortuna Hjørring, der topper ligaen med syv sejre i de syv første kampe. I august vandt Fortuna 6-1 ude over Odense Q i en ligakamp.

Næsby har hjemmebane i pokalkampen, der er en ottendedelsfinale.

Næsby Boldklub var i foråret tæt på at rykke op i ligaen, men måtte se Odense Q og Varde løbe med de to oprykningspladser.

Lige nu ligger Næsby på tredjepladsen i 1. division efter et nederlag i søndags på 1-2 hjemme til FC Thy Thisted Q, som med sejren overtog andenpladsen efter Vildbjerg. De to bedste fra de tp 1. divisionspuljer fortsætter til forårets kvalifikationsliga sammen med de to nederste fra ligaen.

Næsby vandt i den seneste pokalrunde 5-0 over Oure Fodbold Akademi.

Odense Q, der ligger i bunden af ligaen med kun et point for seks kampe, fik en overkommelig lodtrækning. Odense Q skal en tur til den københavnske vestegn for at møde Herstedøster IC, der spiller i Sjællandsserien.

Odense Q kom frem til ottendedelsfinalerne ved at besejre Seest Boldklub 3-0.

Ottendedelsfinalerne er programsat til tirsdag 31. oktober eller onsdag 1. november.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.