En række landsholdsryttere har været i Bogense for at teste ruten, der skal bruges til World Cup i cykelcross i november og VM i 2019.

Cykelcross: I november køres der en World Cup-afdeling i cykelcross i Bogense som en forsmag på, hvad der venter i februar 2019, hvor Bogense er vært for VM.

Under ledelse af fungerende cykelcross-landstræner Kim Petersen testede en gruppe danske landsholdsryttere søndag ruten på Nordfyn. Det var første gang, rytterne stiftede bekendtskab med den kommende World Cup- og VM-rute. Interessen for at køre World Cup på Fyn er stor:

- Jeg har fået rigtig mange henvendelser fra ryttere i crossmiljøet, der melder sig klar til at køre World Cup på hjemmebane, siger Kim Petersen i en pressemeddelelse.

- Vi har aldrig før kunne forberede os så godt på en World Cup rute - og ikke mindst en kommende VM-rute. Det er helt unikt, og det skal vi udnytte optimalt, siger Kim Petersen.

Rytterne, der prøvekørte ruten i de kyst- og bynære omgivelser i Bogense, er alle inde i varmen til at køre World Cup.

- Det er enormt vigtigt for rytternes forberedelser, at de præcis ved, hvad de skal fokusere på i deres træning frem mod november. Hvilken type underlag skal der køres på? Hvordan skal ruten skæres? Det er en hurtig og teknisk rute, så der skal fart i benene, forklarer Kim Petersen.

Landstræneren ønsker at bringe så mange ryttere som muligt i spil, så han kan stille med det stærkeste hold. Derfor udtages den endelige trup til World Cup først en uge før løbet, der afvikles søndag 19. november.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.